VIDEO Ciolacu, despre „boicotul” Austriei: Românii au dreptul să reacționeze la „umilința Schengen”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.12.2022 - 13:14
Ciolacu, despre „boicotul” Austriei: Românii au dreptul să reacționeze la umilința Schengen - FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că fiecare român în parte poate reacționa cum crede de cuviință în ceea ce privește decizia de a boicota sau nu companiile austriece care activează pe teritoriul României după „umilința la care am fost supuși” de cancelarul Nehammer .

SHARE

"Boicotul asupra companiilor austriece este cu totul altă discuţie. Şi aici îmi menţin părerea, că în primul şi în primul rând, românii trebuie să apeleze la companiile româneşti. 

Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, chiar şi bănci cu capital românesc, să fie mai dinamice şi mai prezente în mediul de afaceri. Dar dacă acum companiile româneşti au oferte mai bune decât celelalte companii, nu neapărat austriece, şi produsele româneşti sunt mai bune decât celelalte produse importate, mi se pare corect. 

Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilinţa la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul, indiferent ce funcţie avem sau nu avem, avem dreptul să reacţionăm personal faţă de gestul făcut, repet, nu de austrieci, făcut de cei care vremelnic, la fel ca şi noi, conduc acum statul austriac", a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV Venitul unui profesor, de cinci ori mai mic ca al unui medic. Ce spune Ministerul Muncii

”Interesele meschine ale Austriei”, taxate dur de liderul PSD

Liderul PSD a afirmat că statul român "este îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă" Austriei, referindu-se la votul dat de această ţară împotriva aderării României la spaţiul Schengen, vot dat, în opinia sa, "din interese mici, meschine, care ţin de alegerile interne din Austria".

"În acest moment, preşedintele României participă la Consiliul European. Am înţeles că deja este anunţată o intervenţie a preşedintelui şi vom vedea dacă Consiliul European va lua vreo decizie în ceea ce priveşte în primul rând votul Austriei nejustificat împotriva României. 

Citește și: VIDEO General britanic: Royal Marines, desfășurați în "operațiuni secrete" în Ucraina

În primul rând, eu am declarat şi susţin în continuare, dacă decidenţii, conducătorii din Austria din acest moment au găsit de cuviinţă să voteze total nejustificat împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, cea ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la spaţiul Schengen, atunci cred că şi statul român este îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă, respectiv, ştiţi foarte bine că deciziile se iau într-un consemn

Şi în continuare consider că acest lucru trebuie să îl facă statul român. Repet, Austria a votat din interese mici, meschine, care ţin de alegerile interne din Austria.

Nu ai dreptul la acest nivel, la nivelul Consiliului JAI, să-ţi exprimi un vot în funcţie de interesele tale politice locale. Vorbim de ceea ce ne-a unit când s-a format Uniunea Europeană", a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te