Vicepreședinte PSD, despre prezidențiale: „E și Geoană o opțiune, dar nu e musai”

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.02.2024 - 21:52
Vicepreședinte PSD, despre prezidențiale: „E și Geoană o opțiune, dar nu e musai” - Foto: Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ionuț Pucheanu, vicepreședinte PSD, a declarat că „Mircea Geoană e o opțiune pentru prezidențiale, dar nu e musai”.

SHARE

Vicepreședintele PSD, Ionuț Pucheanu, a declarat marți, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că 95% nu vor fi alegeri comasate, din varii motive.

El a explicat că cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic. 

Vicepreședinte PSD, despre prezidențiale: „E și Geoană o opțiune, dar nu e musai”

De asemenea, a mai adăugat că „Mircea Geoană e o opțiune în momentul de față, dar că nu e musai el” și că dacă PSD va merge cu un candidat propriu, cu siguranță, prima opțiune este Marcel Ciolacu.

„95% nu vor fi alegeri comasate din varii motive. Fiecare partid încearcă să-și maximizeze potențialul rezultat și negocierile se duc într-o formulă mult mai amplă, neînsemnând doar o simplă comasare, ci eventuale colaborări pe primăriile pe care nu le avem nici noi, cei de la PSD, nici cei PNL.

Citește și: Ciolacu: „Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare”

Cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic. Cred că de aici a venit marea problemă, niciunul dintre partide nefiind dispus în a renunța la această pretenție”, a explicat Ionuț Pucheanu.

„Marcel Ciolacu n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României” De asemenea, a adăugat că „Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României”.

„Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României. Că e o cutumă în cadrul fiecărui partid ca președintele să fie și candidatul la președinție, da, așa este, doar că orice are un început.

E posibil ca după alegerile europarlamentare să ne concentrăm și pe partea alegerilor prezidențiale și în urma unor analize extrem de bine făcute să realizăm că s-ar putea să fie Marcel Ciolacu cel cu care să mergem la bătaie sau un terț, pe care să-l găsim ori in interior, ori de „import””, a mai spus vicepreședintele PSD. 

Întrebat dacă este luat în calcul și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, Pucheanu a răspuns că este o opțiune, dar că „nu este musai să fie el”.

„Nu neapărat Mircea Geoană. E o opțiune în momentul de față, nu e musai Mircea Geoană. Cred că România are un potențial în a da președinți cu mult mai mulți decât să rămânem în doi oameni, domnul Ciolacu sau Mircea Geoană.

În politică am învățat ca niciodată să nu spui niciodată. Mircea Geoană a doua opțiune sau potențiala a doua opțiune. Cu siguranță, prima opțiune e Ciolacu, dacă vom merge cu un candidat propriu și vom vedea mai aproape.

Citește și: Stroe: Consiliul Naţional al PNL, amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor

Mai e drum lung, lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta”, a mai spus el. „PSD-ul trebuie să aibă candidat” De asemenea, a mai adăugat că PSD-ul trebuie să aibă candidat.

„PSD-ul trebuie să aibă candidat, e imperios necesar, pentru că altfel dezangajăm total alegătorii noștri, se vor simți trădați. PSD-ul, fiind cel mai mare partid politic, ar fi culmea culmilor să fie tocmai el partidul care nu dă un președinte cu reale șanse pentru a câștiga această cursă”, a conchis Ionuț Pucheanu, la Digi24. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te