Ciolacu: „Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare”

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.02.2024 - 19:58
Ciolacu: „Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Marcel Ciolacu a declarat că firmele româneşti "nu sunt interesate deloc de comasare", ci de soluţiile pentru dezvoltare.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că firmele româneşti "nu sunt interesate deloc de comasare", ci de soluţiile pentru dezvoltare, iar din dialogul pe care l-a avut în aceste zile cu liderii mediului de afaceri din România au apărut idei "valoroase" care pot ajuta semnificativ economia românească.

Ciolacu: „Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare”

"Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare! Iar din dialogul de ieri şi de astăzi cu liderii mediului de afaceri din România, patronatele din Concordia şi reprezentanţii IMM-urilor, au apărut idei valoroase care pot ajuta semnificativ economia românească.

Oamenii de afaceri au venit cu soluţii bine articulate pentru susţinerea producţiei interne, pentru a dezvolta învăţământul dual şi pentru a stimula companiile româneşti să exporte mai multă valoare adăugată. Bineînţeles, reprezentanţii mediului privat ne-au arătat, cu exemple, şi unde cred că lucrurile nu merg bine", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citește și: Ciucă, despre decizia pe comasarea alegerilor: „Nu mai are niciun fel de rost”

El a adăugat că la aceste întâlniri s-au stabilit punctual mecanisme de lucru pe domenii prioritare, care să producă rezultate concrete.

"Cred că acesta este cel mai necesar şi eficient tip de comasare de care are azi nevoie ţara: cel al energiei dintre stat şi mediul privat pentru a pune la un loc resursele şi proiectele de dezvoltare care să producă o creştere economică solidă pentru România", a menţionat prim-ministrul.

Guvernul a informat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că premierul a avut, marţi, o serie de discuţii aplicate cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Dialogul a vizat provocările pe care firmele le întâmpină în activitatea lor, în special din perspectiva interacţiunilor cu instituţiile statului, şi propuneri de îmbunătăţire a acestora", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că şeful Executivului a amintit noile măsuri fiscale aplicabile de la începutul anului şi a apreciat feed-back-ul primit din partea oamenilor de afaceri în legătură cu punerea lor în practică.

"Firmele mici şi mijlocii reprezintă o componentă vitală a economiei româneşti şi întâlnirile periodice cu mediul de afaceri ne ajută să ajustăm măsurile guvernamentale cu aşteptările întreprinzătorilor.

Citește și: Gorghiu, despre şansele de comasare a alegerilor europarlamentare cu localele: „Sunt reduse”

Ne propunem să nu mai avem în economie activităţi nefiscalizate, dar nu vrem să complicăm sau să îngreunăm viaţa oamenilor de afaceri şi pe linia aceasta se înscriu şi eforturile noastre de digitalizare a autorităţilor statului", a declarat Ciolacu, citat în comunicat.

Conform Guvernului, reprezentanţii CNIPMMR au apreciat constanţa întâlnirilor avute cu premierul şi cu reprezentanţii Executivului şi "faptul că au fost găsite împreună rezolvări la o mare parte din problemele întreprinzătorilor". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te