Stroe: Consiliul Naţional al PNL, amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.02.2024 - 21:08
Stroe: Consiliul Naţional al PNL, amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Stroe a precizat că PNL a decis amânarea organizării Consiliului Naţional al partidului până la data când va exista o decizie în cadrul coaliţiei guvernamentale privind calendarul alegerilor.

SHARE

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, amânarea organizării Consiliului Naţional al partidului până la data când va exista o decizie în cadrul coaliţiei guvernamentale privind calendarul alegerilor, a anunţat purtătorul de cuvânt, Ionuţ Stroe.

Stroe: Consiliul Naţional al PNL, amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor

Stroe a precizat că mandatul echipei de negociere a liberalilor cu PSD rămâne acelaşi - de stabilire a calendarului alegerilor, comasate sau nu, şi nu include niciun fel de politică de alianţe a partidului sau de mandat de susţinere de candidaturi comune. Vineri este ziua limită pentru stabilirea acestui lucru, a punctat el.

"Nu există deocamdată o decizie în cadrul coaliţiei. S-a amânat organizarea Consiliului Naţional la o dată ulterioară. (...) Acela va fi momentul când vom convoca Consiliul Naţional, când vom avea o concluzie în cadrul coaliţiei, fie pentru organizarea mai multor alegeri simultan, fie după un calendar care practic respectă termenele actuale", a afirmat Ionuţ Stroe, la sediul PNL.

Citește și: Ciucă, despre decizia pe comasarea alegerilor: „Nu mai are niciun fel de rost”

Potrivit acestuia, nu s-a discutat despre problemele care au dus la oprirea negocierilor din coaliţie în privinţa comasării alegerilor.

"Nu s-a discutat acest aspect. Altfel, în 10 minute au fost exprimate câteva opinii în legătură cu această decizie de amânare a Consiliului Naţional", a menţionat Stroe.

Întrebat ce este dispus să ofere PNL pentru continuarea negocierilor cu PSD, dacă nu susţine candidatul social-democraţilor la prezidenţiale, Stroe a răspuns: "Nu trebuie să oferim noi ceva, cum la fel nimeni nu poate obliga PNL să accepte sau să susţină candidaturi în afara PNL".

"Mandatul cu care s-a pornit a fost acela care se referă strict la un calendar de alegeri şi la posibilitatea de a organiza sau nu împreună aceste alegeri, nu include niciun fel de politică de alianţe a partidului, de mandat de susţinere de candidaturi comune. Se referă strict la calendarul de alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Conform acestuia, cu certitudine 9 iunie este data alegerilor europarlamentare, iar celelalte urmează să fie stabilite.

"Din punctul nostru de vedere, este oarecum târziu, eu cred că nu ne putem permite să ajungem în ceasul al 12-lea cu această decizie. Indiferent că sunt sau nu comasate, alegerile trebuie fixate. (...)

Preşedintele PNL s-a exprimat în sensul că vineri ar trebui să fie ziua limită în care să stabilim acest lucru. (...) Echipa de negociere nu ne-a oferit detalii în legătură cu modul în care vor evolua discuţiile în cadrul coaliţiei. În schimb, ne-au asigurat că ele continuă", a transmis Stroe.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ruperii coaliţiei, având în vedere nemulţumirile din partid, Ionuţ Stroe a susţinut că nu există niciun fel de nemulţumiri, ci opinii în legătură cu acest subiect.

"Nu ştiu la ce nemulţumiri vă gândiţi. (...) Nu influenţează cu nimic acest lucru. Până la urmă, decizia Partidului Naţional Liberal va fi una pentru toţi. Vom fi la fel de mobilizaţi indiferent de opţiunile personale pe care le avem şi vă asigur că nu există niciun fel de nemulţumiri, există opinii în legătură cu acest subiect", a afirmat Stroe.

Decizia de amânare a Consiliului Naţional al partidului a fost luată cu un vot împotrivă, cel al fostului preşedinte al PNL Florin Cîţu.

"A fost o opinie separată a domnului Cîţu, cu un vot împotriva amânării acestui Consiliu", a indicat Ionuţ Stroe.

Citește și: Gorghiu, despre şansele de comasare a alegerilor europarlamentare cu localele: „Sunt reduse”

În opinia sa, decizia de comasare sau nu a alegerilor nu influenţează modul în care PNL se pregăteşte pentru anul electoral.

"Nu cred că poate să influenţeze o dată modul în care ne pregătim. Cred că vom fi la fel de mobilizaţi indiferent de data alegerilor şi dacă vor fi comasate sau nu. PNL se poate mândri cu 17 preşedinţi de Consilii judeţene, 10 primari de reşedinţă de judeţ, peste 1.260 de primari care vor fi la fel de mobilizaţi", a mai transmis purtătorul de cuvânt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te