Unde se duc parlamentarii când se duc. Cătălin „Mitralieră” Rădulescu se reapucă de medicină

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 17.12.2020 - 18:58
Cătălin Rădulescu și-a luat renumele când s-a lăudat că are acasă o mitralieră

Cătălin „Mitralieră” Rădulescu, unul dintre deputații cei mai apropiați de Liviu Dragnea și care a sprijinit legile anti-justiție adoptate de liderul PSD, nu a mai prins un nou loc în Parlament.

SHARE

Cătălin Rădulescu a devenit parlamentar PSD în 2012 și a rezistat în Camera Deputaților opt ani. Anul acesta nu a mai prins loc pe listele de candidați ale social-democraților. 

Prin urmare, s-a mutat la Partidul Ecologist Român, unde a devenit prim-vicepreședinte și candidat pentru Parlament. Dar PER a obținut un scor infim la alegerile parlamentare din 6 decembrie: 1,12% din voturi la Camera Deputaților și 1,33% la Senat. 

Citește și: Șerban Nicolae și deputatul Mitralieră nu au intrat în Parlament: „Nu ne-a lăsat statul paralel”

Foarte departe de pragul de 5% de intrare în Parlament. PER a fost votat de circa 70.000 de români. 

Prin urmare, cel cu renumele de „Deputatul Mitralieră” rămâne de acum doar „Mitralieră”, pentru că nu mai este deputat. 

Și a decis să iasă de tot din viața politică.

Citește și: Unde se duc parlamentarii când se duc. Liviu Pop „Genunche” redevine profesor. Și ONG-ist

„Voi face ce am făcut și înainte de a intra în Parlament. Spre deosebire de alții care aveau salarii la stat, eu am  venit din privat.

Aveam hoteluri, o companie de construcție, clinici medicale. Mă întorc la afaceri.

Am o clinică cu sora mea în București, o să redevin patron de clinică, dar o să văd dacă o să și profesez ca medic. Voi vedea.

Renunț la politică, mă apuc de business. Nu îmi mai trebuie politică”, a declarat Cătălin Rădulescu, pentru Newsweek România

Fostul, de acum, politician, a terminat Facultatea de Medicină Generală la Timișoara, în 1987. Ulterior, s-a specializat ca ginecolog. 

Citește și: „Mitralieră” și Medicina. Neclaritățile din CV-ul lui Cătălin Rădulescu, expert în „termoscanare”

 

Revoluționar investigat de DNA

Cătălin Rădulescu este cercetat penal de DNA pentru modul cum a obţinut, în 2016, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Potrivit DNA, acesta, alături de alte două persoane, este cercetat pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

„Suspecţii Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa şi Cechi Cristina Valentina, (....) cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de <Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant> suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deşi acesta nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceauşescu. (...)

Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian şi ar fi constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declaraţii (din 2015 şi 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluţionară în oraşele Timişoara şi Bucureşti în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declaraţiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfăşurat activitate revoluţionară doar în oraşul Piteşti, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în oraşele Timişoara şi Bucureşti”, susţin procurorii DNA.

Ca urmare a acestor demersuri, lui Marian Cătălin Rădulescu i-a fost acordat, prin decret prezidenţial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizaţii de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 1 ianuarie 2015, în total 143.420 lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te