Un fost lider PNL crede că este nevoie de reîmprospătarea partidului

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.12.2023 - 11:52
Un fost lider PNL crede că este nevoie de reîmprospătarea partidului - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Un fost lider PNL crede că este nevoie de reîmprospătarea partidului. Fostul preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, consideră că PNL a avut un imobilism vreme de câţiva ani.

SHARE

Un fost lider PNL crede că este nevoie de reîmprospătarea partidului. Fostul preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, consideră că PNL a avut un imobilism vreme de câţiva ani şi este nevoie ca partidul să fie împrospătat.

El a remarcat şi că există un deficit de comunicare în PNL, arătând că nu se comunică foarte bine între nivelul naţional şi cel local, dar nici între partid şi societatea românească.

Un fost lider PNL crede că este nevoie de reîmprospătarea partidului

Valeriu Stoica a declarat, la conferinţa de relansare a Institutului de Studii Populare, că PNL are nevoie de un program electoral foarte clar.

“Cred că PNL trebuie să se gândească foarte serios că pentru a avea forţa de a aborda prin el însuşi alegerile următoare să aibă un program electoral foarte clar. Şi mai e nevoie de două elemente pentru ca această formulă să aibă acoperire.

Programul politic este una, programul electoral este alta, strategia electorală este altceva. Şi sper că în partid se lucrează la această strategie electorală pentru cele patru campanii care vor fi anul următor.

Citeşte şi: Ciucă: „Nu există discuţii despre altă alianţă decât în jurul PNL. 2024 va fi prin forțe proprii”

Asta înseamnă să avem o strategie pentru europarlamentare, ţinând seama de specificul acestor alegeri.

Adică, ţinând seama de faptul că la aceste alegeri există o listă naţională, că aportul aparatului de partid nu este aşa de mare ca la alegerile locale şi alegerile parlamentare, că starea de spirit contează foarte mult la aceste alegeri europarlamentare.

Dacă PNL vrea să aibă un scor bun trebuie să creeze o stare de spirit, nu este suficient să pună în mişcare aparatul de partid pentru că la aceste alegeri strategia electorală se bazează nu în primul rând pe aparatul de partid, ci pe starea de spirit pe care o poate crea partidul.

Citeşte şi: Câți români vor merge la vot în 2024. PNL și PSD, primele în sondaje. Partidul care trece de 5%

Şi e greu să creezi o stare de spirit favorabilă, în condiţiile în care există curente populiste destul de umflate”, a explicat Valeriu Stoica.

El susţine că PNL are nevoie să împrospăteze partidul.

“Înainte de a începe această discuţie, cineva în spatele meu spunea că sunt foarte multe curente în PNL, aşa de multe că o să ne ia vântul pe toţi. Eu nu cred că asta e problema.

Nu cred că avem prea multe curente. Cred că ele nu sunt suficient de prezente în PNL. Cred că nu pericolul de a răci e mare din cauza curentelor.

Deficit de comunicare

Riscul este că am avut un imobilism vreme de câţiva ani şi cred că este nevoie să împrospătăm partidul. Curentele sunt foarte necesare, ele trebuie să fie însă prezente şi să existe împreună pentru a da o identitate PNL”, a afirmat fostul preşedinte liberal, conform News.ro.

El a declarat că există un deficit de comunicare în PNL.

“Pe lângă strategia electorală este nevoie şi de strategie de comunicare. Trebuie să comunici strategia electorală, trebuie să comunici programul politic, trebuie să comunici programul electoral şi aici este nevoie de oameni care să facă lucrul ăsta, de specialişti buni şi sper că PNL are asemenea specialişti şi poate să facă această comunicare.

Există un deficit de comunicare în PNL, internă, adică în interiorul partidului, nu se comunică foarte bine între nivelul naţional şi nivelele judeţene şi comunale şi orăşeneşti şi nu se comunică foarte bine între partid şi societatea românească. Această comunicare este indispensabilă”, a transmis Valeriu Stoica.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te