Ciucă: „Nu există discuţii despre altă alianţă decât în jurul PNL. 2024 va fi prin forțe proprii”

DE Alin Crișan | 04.12.2023 - 21:05
Ciucă: „Nu există discuţii despre altă alianţă decât în jurul PNL. 2024 va fi prin forțe proprii” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Ciucă a declarat că nu există discuţii despre altă alianţă decât în jurul PNL și că 2024 va fi prin forțe proprii.

SHARE

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat luni că nu există în interiorul formaţiunii vreo discuţie legată de alt tip de alianţă decât cea în jurul PNL şi că strategia de campanie va fi croită pe o "abordare absolut autonomă".

Întrebat dacă PNL ia în calcul să susţină o candidatură comună la preşedinţie, alături de PSD, Nicolae Ciucă a răspuns că liberalii vor aborda anul electoral 2024 prin forţe proprii.

"La activitatea din această seară, una dintre temele care au fost discutate a fost tocmai aceea legată de decizia PNL de a aborda anul electoral 2024 prin forţe proprii, sub mottoul 'prin noi înşine'.

Ciucă: „Nu există discuţii despre altă alianţă decât în jurul PNL. 2024 va fi prin forțe proprii”

Ca atare, în acest moment este cât se poate de limpede că PNL îşi va croi tot ceea ce reprezintă strategia politică, strategia de campanie, planul şi direcţiile de acţiune pe o abordare absolut autonomă", a declarat Ciucă presei.

Întrebat dacă exclude categoric o alianţă cu PSD, Ciucă a replicat că în politică niciodată nu se spune 'niciodată', dar că în acest moment, în PNL "nu există vreo discuţie legată de alt tip de alianţă" decât cea în jurul PNL, a forţelor de dreapta.

Citește și: Nicolae Ciucă: „Obiectivul nostru rămâne buna guvernare”

"În acest moment, nu există în interiorul PNL vreo discuţie legată de alt tip de alianţă decât cea în jurul Partidului Naţional Liberal, al forţelor de dreapta. Este opţiunea pe care noi am identificat-o în urma analizelor proprii, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu toţi cei care pun valoare pe politica de centru-dreapta.

Şi, totodată, cred că este sănătos şi pentru democraţia din România. Asta nu înseamnă că nu putem să guvernăm. Există un aspect care ţine de asigurarea coaliţiei pentru guvernare. Şi abordarea politică pentru anul 2024 să fie prin forţe proprii", a spus el.

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că "singurul ax liberal în România" este reprezentat de PNL şi că toţi cei care vor să facă politică de centru-dreapta sunt "foarte bine primiţi" la Partidul Naţional Liberal.

Citește și: PNL reactivează intelectualii în politică. Ciucă: „Trebuie să redobândim încrederea”

"Deja am discutat şi suntem în finalizarea procesului de fuziune prin absorbţie cu ALDE. Sunt şi celelalte forţe de dreapta - şi le ştiţi foarte bine - care au abordat această identitate liberală. Este foarte limpede că singurul ax liberal în România este PNL.

Ca atare, toţi cei care vor să facă politică pentru români, pe abordarea centru-dreapta, sunt foarte bine primiţi la PNL", a afirmat fostul premier.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te