Momente cruciale pentru UDMR. Se decide rămânerea în Coaliție. Vor fi noi discuții la guvern

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.06.2023 - 17:32
Kelemen Hunor cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Foto: INQUAM PHOTOS/ Ilona Andrei
Delegația UDMR la Palatul Cotroceni Foto: Captură video / Administrația prezidențială

Liderii UDMR au fost separat la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Surse politice arătau anterior că ar lua în calcul acceptarea noii oferte făcute de Marcel Ciolacu. O nouă discuție în Coaliție va avea loc la ora 14.30.

SHARE

Liderii UDMR au fost separat la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Surse politice arătau anterior că ar lua în calcul acceptarea noii oferte făcute de Marcel Ciolacu.

Este vorba despre ministerele Mediului și Energiei. Din delagația UDMR, au făcut parte Kelemen Hunor și miniștrii Tanczos Barna și Cseke Attila.

Cei trei lideri ai Colaiției, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Nicolae Ciucă se întâlnesc la guvern la ora 14.30.

Ce a obținut UDMR de la negocieri cu Iohannis și noul premier

Cu o zi înainte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, transmitea că nu vor să lase Dezvoltarea. și că este posibil ca ei să fie scoși de la guvernare. 

În plus, în mai multe variante ale Cabinetului Ciucă, UDMR nu apărea la conducerea niciunui minister. 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare, marţi, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Decizia a fost luată după ce șeful statului a luat act de demisia lui Nicolae Ciucă, luni după-amiază.

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR nu pleacă de la guvernare și că este în interesul țării să continuăm. ”Există riscul să fim împinși de la masă”, a spus liderul UDMR.

”Este în interesul țării să continuăm împreună însă nu în orice condiții. Fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua. Și știe și domnul Ciolacu”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după demisia premierului Nicolae Ciucă, că va discuta cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce va fi desemnat prim-ministru. Ciolacu spune că își dorește în continuare UDMR la guvernare, dar că politica „înseamnă și negocieri”.

„Lăsați-ne la nivel politic să ne facem treaba. Asta înseamnă și negocieri. În acest moment am intat într-o altă logică instituțională. Președintele ne va chema la consultări, va exista un prim-ministru desemnat și cu certitudine, dacă eu voi fi persoana desemnată, o să am o întâlnire cu domnul Kelemen Hunor împreună cu domnul președinte Nicolae Ciucă”, a declarat Ciolacu.

„Văd așa, că parcă tot împreună eram, când vindeam Ardealul. Acum, văd că nu mai vând Ardealul, dintr-odată sunt cel care scoate UDMR de la guvernare. În politică cred că avem și noi dreptul să avem o negociere. Eu ce pot să vă spun clar astăzi este că dacă voi fi persoana desemnată, voi avea o întâlnire cu Kelemen Hunor. Îmi doresc ca UDMR să rămână la guvernare”, a mai spus liderul PSD.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te