Turcan: La împlinirea a 140 de ani de diplomație legătura dintre România şi Italia este una umană

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.12.2019 - 14:56

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a afirmat, marţi, că, la împlinirea a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Italia, se poate vorbi de "relaţii puternice" între cele două ţări, accentuând că în acest moment se doreşte dezvoltarea "laturii antreprenoriale".

SHARE

"Legătura dintre România şi Italia este una umană, socială şi culturală. Este o legătură care a fost întărită instituţional, interstatal şi cred că în momentul de faţă putem să vorbim, la împlinirea celor 140 de ani de diplomaţie, de relaţii puternice între România şi Italia. Sunt peste 1,2 milioane de români în Italia şi reprezintă o forţă puternică şi ei formează cea mai puternică comunitate românească din străinătate şi în acelaşi timp cea mai puternică comunitate de străini din Italia. Este o bucurie să urmărim că, în decursul timpului, prezenţa românilor în Italia se simte la toate nivelurile societăţii româneşti în domenii de activitate diverse, de la medicină, IT, agricultură, construcţii, servicii, antreprenoriat", a spus Raluca Turcan la vernisarea expoziţiei "140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Italia", găzduită de Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a punctat că în acest moment România doreşte dezvoltarea "laturii antreprenoriale" cu Italia.

"Şi aş putea să spun că în ultimi an s-a simţit o prezenţă antreprenorială mult mai mare, fie că vorbim din partea românilor în Italia, fie că vorbim dintre partea italiană înspre România. Doresc să vă transmit astăzi un mesaj cât se poate de clar că dorim să dezvoltăm această latură antreprenorială dintre România şi Italia. Suntem într-un moment în care dorim să creăm porţi pentru românii din diaspora care doresc să investească în România, dorim să arătăm deschiderea antreprenorială pentru românii care vor să investească în România, dar şi pentru investitorii străini care privesc înspre România, de data aceasta cu mai multă încredere şi cu aşteptarea de predictibilitate pe care dorim să v-o garantăm", a accentuat Turcan.

Vicepremierul a transmis "preţuirea faţă de autorităţile locale din Italia, care au permis ca românii din Italia să se simtă integraţi şi, de asemenea, copiii în Italia să poată să înveţe româneşte chiar şi în instituţiile educaţionale italiene".

La eveniment, în cadrul căruia consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a transmis un mesaj din partea preşedintelui Klaus Iohannis, au fost prezenţi, alături de ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, diplomaţi, reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -