Theodor Stolojan: ”Propunem PSD ca prin reforma asumată în PNRR să întărim rolul cotei unice”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.08.2024 - 14:34
Theodor Stolojan: ”Propunem PSD ca prin reforma asumată în PNRR să întărim rolul cotei unice” - Foto: Facebook/ Theodor Stolojan
Theodor Stolojan: ”Propunem PSD ca prin reforma asumată în PNRR să întărim rolul cotei unice” - Foto: Facebook/ Theodor Stolojan

Fostul premier Theodor Stolojan afirmă că menținerea cotei unice de impozitare este susținută de oamenii de afaceri. Astfel, propune PSD ca prin reforma fiscală la care s-au angajat cele două partide să întărească rolul cotei unice.

SHARE

Fostul lider PNL Theodor Stolojan, fost prim-ministru, subliniază că PNL îşi menţine poziţia fermă de a respinge cotele progresive de impozitare a veniturilor persoanelor fizice, măsură dorită de PSD. 

El invocă faptul că menţinerea cotei unice de impozitare este susţinută de majoritatea covârşitoare a oamenilor de afaceri. PNL propune PSD ca, prin reforma fiscală, la care România s-a angajat prin PNRR, să fie întărit rolul cotei unice.

Theodor Stolojan: ”Propunem PSD ca prin reforma asumată în PNRR să întărim rolul cotei unice”

”PSD aduce din nou în atenţia opiniei publice dorinţa sa de a impune cotele progresive de impozitare a veniturilor persoanelor fizice din România. PNL îşi menţine poziţia fermă de a respinge această măsură fiscală a PSD.
 
Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice şi-a demonstrat eficienţa şi îşi menţine în continuare potenţialul său pozitiv pentru stimularea afacerilor şi a investiţiilor personale, contribuind la consolidarea puterii financiare şi a bunăstării cetăţenilor României.
 
Menţinerea cotei unice de impozitare a veniturilor este susţinută de majoritatea covârşitoare a oamenilor de afaceri din firmele mici şi mijlocii”, afirmă Stolojan.
 
El reaminteşte PSD că reforma fiscală are ca obiectiv, nu numai venituri mai mari la buget, ci şi susţinerea proceselor pozitive pentru dezvoltarea economică şi bunăstarea cetăţenilor.
 
”Propunem PSD ca prin reforma fiscală, la care ne-am angajat prin PNRR, să întărim rolul cotei unice, să asigurăm pe deplin unicitatea acesteia şi să eliminăm practicile de evaziune fiscală şi neplată a obligaţiilor fiscale”, declară fostul premier.
 
Şi ministrul liberal al Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a afirmat recent că, la acest moment, ministerul pe care îl conduce nu ia în calcul schimbarea cotei unice de impozitare, despre care susţine că reprezintă un beneficiu pentru toţi românii.
 
”Nu este pe masa Ministerului de Finanţe în acest moment (vreun proiect privind impozitul progresiv - n.r.). Avem cota unică, aduce multe avantaje pentru români. Ştim cu toţii şi am beneficiat cu toţii de cota unică şi beneficiem cu toţii de cota unică, care este în vigoare şi rămâne în vigoare în acest moment, nefiind luat în calcul, la nivelul Ministerului de Finanţe”, a afirmat Marcel Boloş, scrie News.ro.
 
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te