Sighiartău, PNL: „Ciolacu a decis să pornească un război împotriva mediului privat”

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.11.2023 - 21:13
Sighiartău, PNL: „Ciolacu a decis să pornească un război împotriva mediului privat” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Robert Sighiartău, deputat PNL, a declarat că Marcel Ciolacu a decis să pornească un război împotriva mediului privat.

SHARE

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni că liberalii şi-au schimbat fundamental strategia în relaţia cu PSD şi că nu vor mai accepta "toate prostiile venite să sugrume mediul privat" din România.

Sighiartău, PNL: „Ciolacu a decis să pornească un război împotriva mediului privat”

Precizările au fost făcute în contextul în care deputaţii liberalii au anunţat că vor depune un proiect de lege prin care ar urma să fie anulate noile plafoane privind plăţile în numerar. Astfel, s-ar reveni la forma iniţială a Legii 70/2015, prin care plafoanele rămân la 50.000 de lei pentru tranzacţii între persoane fizice şi 10.000 de lei între societăţile comerciale.

"E clar că Ciolacu aduce ghinion românilor, e clar că el a decis să pornească un război împotriva mediului privat şi mă bucur că PNL şi conducerea restrânsă şi-au dat seama de acest lucru şi încă de sâmbătă strategia PNL s-a schimbat fundamental în relaţia cu PSD.

Citește și: Câți bani vor scoate românii din buzunar pentru un kg de carne de porc. E mai scumpă de sărbători

Nu o să mai acceptăm toate prostiile venite să sugrume mediul privat din România, iar PNL a început cu acest proiect de rectificare a unei mari greşeli, care blochează pur şi simplu fluxul economic în această ţară. Mai ales al agenţilor economici mici, din zona rurală, din zona urbanului mic", a spus Robert Sighiartău.

El a precizat că "felul în care s-a făcut asumarea nu a fost în regulă", deoarece deciziile au fost luate în grup restrâns.

"Faptul că deciziile s-au luat în grup restrâns şi nu a fost discutată asumarea în partid nu a fost în regulă. Ei bine, s-au făcut câteva greşeli. Am spus foarte clar că acest proiect de asumare vizează, din păcate, doar mediul privat şi că va crea o problemă la bugetul de stat şi, inclusiv, probleme de funcţionare a fluxului economic în România.

Ia uite că s-a întâmplat. În acest moment, PNL face un lucru bun şi rectifică parte din marile greşeli pe care PSD le-a introdus în acel proiect de asumare", a declarat Robert Sighiartău.

Citește și: Orban, despre retragerea Elenei Lasconi de pe listele USR: „Un episod profund nefericit”

Liberalul a susţinut că are informaţii conform cărora UDMR este de acord cu o variantă de eliminare a plafonului. 

"Putem vorbi de o alianţă, însă nu în condiţiile în care PSD ne bagă tot timpul pumnul în gură şi încearcă să atace exact propriul electorat al PNL, şi aici mă refer la mediul de afaceri. Asta nu înseamnă că alianţa se rupe mâine. Asta înseamnă că există un alt mod de lucru cu care vom aborda în continuare lucrurile", a explicat el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te