UPDATE: Biroul Executiv al USR a respins propunerile președintelui Dacian Cioloș

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2022 - 14:08
Ședință cu scântei în USR. Dacian Cioloş cere vot în Biroul Executiv pe planul său de măsuri/FOTO: Facebook/Dacian Ciolos

Propunerile lui Dacian Cioloș au fost respinse luni de Biroul Executiv al USR, cu scorul de 14-11. Președintele partidului este așteptat cu decizia.

SHARE

Update: Biroul Național al USR a respins, cu scorul 14-11, proiectul de reforme și schimbări propus de Dacian Cioloș, potrivit surselor G4Media.

Drulă a anunțat în ședința USR că nu va vota programul propus de Dacian Ciolos. El a catalogat propunerea președintelui USR drept ”lipsă de încredere în democrație”.

Știrea inițială

Liderul SR a tramsmis, pe unul dintre grupurile interne, că a afirmat în şedinţa de joi ceea ce va spune şi luni: dacă măsurile propuse de el nu vor fi votate, va renunţa la funcţia de preşedinte. ”Voi continua ca membru”, a transmis Cioloş.

Dacian Cioloș a anunțat că acceptă câteva dintre amendamentele făcute de membrii Biroului Național la proiectul său, dar principalele amendamente de substanță le refuză.

Cele trei mari schimbări cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național:

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară
– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul
– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși în statutul partidului se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național, potrivit G4Media.

Citește și: Doctorița campioană la vaccinare și premiată de prefect, reținută pentru vaccinări la chiuvetă

Liderul USR a amenințat în mod repetat că își depune demisia astăzi dacă planul său de reformare a partidului nu va fi votat, conform înregistrărilor apărute public. Dacian Cioloș negase că ar fi spus asta și i-a cerut lui Barna să facă un pas în spate.

Potrivit unor înregistrări obţinute de News,ro. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, dar în cadrul ședinței afirmă clar că va demisiona dacă nu îi este susținut programul.

Citește și: George Simion, tot mai izolat: respins de suveraniștii europeni, Patriarhie și Academia Română

Deci da, luni, dacă programul ăsta nu e votat – că voi puteţi să ziceţi: dom-le, nu vrem să îl votăm, că nu scrie în statut, eu nu pot să vă oblig, că dacă nu facem cvorum nu avem şedinţă de BN, sau şi dacă facem cvorum şi voi nu vreţi să îl votaţi, nu pot să vă oblig, sau la fel, dacă votaţi împotrivă  - doar că atuncea eu îmi asum consecinţele şi îmi prezint demisia şi trebuie un alt preşedinte care să poată să-şi pună în aplicare programul, probabil ales pe un alt program”,le-a transmis Cioloş colegilor din USR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te