Scandal la Parlament. Tertipul folosit de PSD pentru un vot la moţiune

DE Adelina Sahlean | 08.10.2019 - 16:47
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Camera Deputaţilor nu a votat marţi pentru vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga, pe motiv că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

SHARE

Liderul USR Dan Barna a spus, după şedinţă, că susţinerea lipsei cvorumului nu era întemeiată, întrucât „sala era plină”. Potrivit acestuia, a fost doar un tertip al PSD pentru a-şi păstra un vot la moţiune. Camera Deputaților a supus la vot, marți, decizia vacantării mandatului lui Octavian Goga, fiind 152 de voturi „pentru”, unul contra și o abținere.

Numărul total al deputaților prezenți la plen a fost de 157, insuficient pentru a asigura cvorumul de validare a deciziei. În aceste condiţii, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că ședința este suspendată.

Alexandru Teacă trebuia să depună jurământul ca deputat PMP, în plenul de marți al Camerei Deputaților, de la ora 14.30, în locul lui Octavian Goga, după ce plenul ar fi votat vacantarea mandatului acestuia.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea este singurul parlamentar care a votat contra vacantării mandatului lui Octavian Goga, conform listei de vot afișată pe site-ul instituției.
Dan Barna: Au preferat să suspende întreaga şedinţă pentru a face bloc în jurul unui condamnat penal

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că PSD a decis să boicoteze şedinţa invocând lipsa de cvorum.

„S-a constatat că nu era cvorum, deşi sala era plină. PSD s-a decis să boicoteze şedinţa pentru că în locul acestui deputat ar fi intrat următorul pe listă, de la PMP. Aşa că, pentru un vot, au preferat să suspende întreaga şedinţă pentru a face bloc în jurul unui condamnat penal. Este un partid de penali, un partid care nu mai are nicio legitimitate să conducă România, un partid care sper să plece de la guvernare prin moțiunea care se va vota joi, sunt foarte optimist de rezultatul acestei moțiuni. Nu mai putem continua aşa”, a spus Barna.

Încă din luna octombrie a anului trecut, PMP solicită ca Parlamentul să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat definitiv în 2018 pentru conducerea fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Pe 24 septembrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -