Scandal între USR și PLUS în Timiș: metoda „Autobuzul“, folosită la Giroc pentru a-l ajuta pe Fritz

DE Valentin Mirică | Actualizat: 22.06.2021 - 23:17
Scandal între USR și PLUS în Timiș: metoda “Autobuzul“, folosită la Giroc pentru a-l ajuta pe Fritz Foto: Facebook

Scandal între USR și PLUS în Timiș: metoda “Autobuzul“, folosită la Giroc, scrie presa locală, care prezintă listele cu membrii USR transferați peste noapte în această localitate pentru a vota cu tabăra lui Dominic Fritz.

SHARE

Recent, Cioloș le-a scris membrilor PLUS, arătând că le înțelege nemulțumirile, după numeroasele scandaluri privind fraudarea alegerilor interne.

Din păcate, în aceste ultime zile am avut momentele mele de consternare așa cum le aveți și voi, văzând că un for de conducere al unui partid reunit, alege pe criterii politice subiective și mai puțin tehnice sau care nu se bazează pe argumente de bun simț cine are sau nu drept de vot după constestații“, a scris Cioloș.

CITEȘTE ȘI: „Felix“ i-a tăiat salariul lui Radu Tudor. Moderatorul Antenei 3, plătit doar pe drepturi de autor

El a refuzat să intre în detalii, dar, potrivit unor surse din USRPLUS, este vorba de faptul că mulți membri PLUS s-au trezit fără drept de vot la alegerile interne, fiindcă nu și-ar fi plătit cotizația - fapt contestat de către aceștia. Astfel, membrii PLUS au plătit în 2020 cotizația pe un an întreg, dar nu le-a fost recunoscută perioada de după 1 ianuarie 2021, susțin aceste surse. 

Cioloș a făcut un apel la membrii PLUS să nu ia decizii “la cald“, arătând că speră ca, după Congresul din octombrie, să nu se regăsească într-un “partid pe care să-l stăpânească prin orice mijloace“. “Sigur, un partid puternic înseamnă și un leadership care să vrea să-l țină unit, nu să-l dezbine în favoarea unei tabere care vrea puterea“, a mai scris fostul premier tehnocrat.

În replică, senatorul Mihail, un apropiat al lui Dan Barna, a scris că Dacian Cioloș divizează și manipulează.

Scandal între USR și PLUS în Timiș

“La Giroc (...) USR avea 70 de membri de partid, până în urmă cu câteva săptămâni, iar organizația PLUS 103 membri.

Pentru a preîntîmpina un eșec în alegerile interne la Giroc, conducerea USR Timiș a decis transferul de urgență a peste 60 de membri de partid din alte organizații către cea de la Giroc. Așa au ajuns să fie înscriși în organizația din comună periurbană membri de partid din Jamu Mare, Fibis, Ciacova, Giulvaz și Remetea“, scrie Opinia Timișoarei, care prezintă și lista cu useriștii plimbați dintr-o localitate în alta. 

Publicația explică faptul că miza este ca delegații din Giroc la conferința județeană a USRPLUS să-l susțină pe primarul Dominic Fritz, al cărui contracandidat este Raul Olajos, ex-PLUS. 

Până la urmă, la Giroc s-a impus tabăra USR, pro-Fritz. 

Opinia Timișoarei susține că și la Lugoj, la alegerile interne din USRPLUS s-a folosi metoda Autobuzul. 

Citește și: După scandalul cu minore, Cumpănașu s-a făcut băiat cuminte: doar postări cu familia și pisici

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.