Rareș Bogdan, atac la Ciolacu care amenință cu alegeri anticipate. Să nu se creadă Mihai Viteazul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.08.2023 - 13:17
Rareș Bogdan, atac la Ciolacu care amenință cu alegeri anticipate. Să nu se creadă Mihai Viteazul - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, l-a atacat pe Marcel Ciolacu, după ce premierul PSD a amenințat cu demisia și alegeri anticipate. „Marcele, nu ești Mihai Viteazu!”, i-a transmis acesta.

SHARE

„Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut.

Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic.

Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere.

Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct!

Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România!

Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a afirmat Rareș Bogdan.

Citește și: Ciolacu admite că România e într-o situație critică. Atacă PNL: Au făcut împrumuturi de 200 miliarde

„A conduce România nu înseamnă să interpretezi o piesă de teatru în care la un moment dat greșești o replică și te superi pe spectatori și ameninți că pleci de pe scenă.

Făcând apel la istorie, îți aduc aminte că la ultimele alegeri democratice din România, poporul român a votat o majoritate de dreapta în Parlament!

Din fericire pentru România, la Cotroceni se află o persoană responsabilă care este singură care poate genera alegeri anticipate, iar Domnia Sa este suficient de înțelept încât să înțeleagă momentul complicat pentru România și să nu arunce țară într-o aventură, doar pt că un om politic ajuns pe o poziție cheie nu își înțelege încă rolul de om de stat”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Citește și: Motorina a sărit iar de pragul de 7 lei. Guvernul vrea să crească acciza pentru bani la buget

Ciolacu amenință că scoate PSD de la guvernare, dacă PNL nu votează măsurile sale fiscale și de reformă

Premierul Marcel Ciolacu a amenințat Partidul Național Liberal (PNL) că-și depune mandatul în cazul în care PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reforma a statului propus de în coaliție.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care liderii liberali au exprimat critici puternice față de măsurile propuse de premier și ministrul de finanțe, Marcel Boloș.

Ciolacu a subliniat că România se confruntă cu un deficit de 6,2% din PIB pentru acest an, depășind ținta asumată inițial. El a precizat că este crucial ca PNL să accepte pachetul de măsuri fiscale pentru a asigura continuarea finanțării din partea Uniunii Europene.

"În cazul în care PNL nu își dă seama de gravitatea situației și a enjeu-ului, sunt pregătit să-mi pun mandatul în joc și să mergem către alegeri. Am răbdarea mea.

Jocurile politice din zona lui Ciolacu și Ciucă nu au relevanță în acest moment crucial. Nu pot să mă întorc acasă și să mă uit în oglindă fără să fiu conștient că am neglijat măsurile necesare, lăsând România într-o stare de instabilitate și pierzând oportunitatea crucială pe plan european. Nu sunt ipocrit.

Citește și: Pensiile speciale, „ghimpele” din spatele Guvernului. Ciucă: Legea trebuie modificată cât mai repede

Chiar dacă pot pierde susținere electorală, sunt pregătit să-mi asum acest risc și voi oferi explicații în interiorul partidului", a afirmat premierul într-un interviu pentru Aleph News.

În paralel, Nicolae Ciucă, fostul premier, a evitat să abordeze direct nemulțumirile exprimate de liberali cu privire la măsurile propuse.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te