PSD l-a plătit pe ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, pentru consiliere economică

DE Valentin Mirică | Actualizat: 23.12.2021 - 13:03
Foto: adriancaciu.ro

PSD l-a plătit pe ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, pentru consiliere economică, arată ultima declarație de avere depusă de actualul ministru de Finanțe.

SHARE

Potrivit acestei declarații, în anul fiscal 2020, Adrian Câciu a fost plătit de PSD cu 21.534 de lei, pentru funcția de „consilier economic”.

Citește și: Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

În același an, el a mai câștigat 107.000 de lei de la ministerul Agriculturii, unde a fost consilier superior, și 7.520 de lei de la Primăria Buzău, unde a fost consilier al primarului PSD Constantin Toma. 

În plus, McCann Profesional i-a achitat 25.700 de lei pentru „contracte drepturi de autor”. 

Pe Adrian Câciu îl regăsim în anul 2010 angajat pe postul consilier la Corpul de Control al ministrului Agriculturii. Pe atunci, ministru era Valeriu Tabără, de la PDL. Un an mai târziu, Câciu figura ca angajat pe funcția de consilier superior la Direcția Generală Control și Inspecții a Ministerului Agriculturii.

În acea perioadă, deținea jumătate dintr-un teren de 2.000 mp în orașul Măgurele, din Ilfov. Cealaltă jumătate era deținută de Mihaela Panduru. Cei doi mai aveau o casă în București și un spațiu comercial de 686 mp în Măgurele. În declarația de avere depusă în anul 2012, Adrian Câciu menționa că „nu s-a făcut partaj în urma divorțului”. Atunci avea în proprietate două mașini, un Opel Astra și o Skoda Octavia.

Între timp, Adrian Câciu a ajuns să lucreze la Serviciul Verificare Management din cadrul Direcției Generale de Pescuit, pe proiectele AMPOP.

În 2014 a început să facă și datorii. La Bancpost avea două credite scandente în 2019, în cuantum de 57.696 lei. Mai avea două carduri pe care acumulase datorii de 22.400 lei. De la Banca Românească luase un credit de 25.000 de lei scandent în 2020.

Apoi, în declarația de avere depusă în anul 2015, Adrian Câciu a menționat că lucrează la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Pescuit (AMPOP) de la Direcția Generală de Pescuit din cadrul ministerului Agriculturii. Ulterior AMPOP a devenit AMPOPAM, adică Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime. Acolo, Câciu a lucrat tot pe funcția de consilier superior.

În 2018, Adrian Câciu și-a declarat apartenența la masonerie. Atunci era membru în Marea Lojă Națională din România și creștea în gradele masonice la Asociația de Administrare a Ritului Scoțian, organizație condusă pe atunci de controversatul mason „ars între coloane” Stelian Nistor.

Citește și: CJUE: Deciziile CCR privind completurile de 5 și completurile specializate se opun dreptului european

Conform declarației de avere depuse în 2019, Adrian Câciu și-a vândut Opelul Astra cu 4.500 de euro și și-a cumpărat în leasing o Dacia Duster. La Banca Românească avea de returnat până în anul 2022 un credit de 80.327 lei și o descoperire de cont de 13.500 lei. În plus, mai avea de returnat un credit de 75.000 de lei la RCI Leasing. Încasa de la Direcția Generală de Pescuit un salariu de 132.862 lei și de la ADS, 36.480 lei anual.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te