PSD intră la disperare. Articol plătit în care susține că rândurile din diaspora sunt o minciună

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 26.05.2019 - 16:42

Publicația on line PS News a distribuit duminică un articol plătit (marcat cu P) în care susține că, de fapt, rândurile la secțiile de vot din diaspora sunt o minciună a opoziției, menită a scoate lumea la vot după scenariul din 2014.

SHARE

„O serie de publicații și televiziuni de Opoziție vorbesc la această oră despre cozile care s-au format la secțiile de votare din Diaspora.

Tonul este unul alarmist, iar articolele și reportajele arată că aceste cozi sunt formate din mai multe sute de oameni. Există temerea că românii din străinătate nu vor reuși să voteze până la finalul zilei.

Scenariul amintește mult de cel petrecut în alegerile prezidențiale din 2014, când președintele Iohannis a reușit să remonteze diferența de scor față de Victor Ponta, arătând că fostul premier al PSD a blocat votul celor din Diaspora.

De data aceasta, tema este folosită de reprezentanții USR-PLUS, care acuză faptul că ar fi vorba de o tentativă de fraudare a alegerilor europarlamentare, pusă la care de către actuala guvernare”, se arată în articolul plătit și publicat de PS News.

Sub titlul „Cine agită din nou sperietoarea votului din Diaspora?”, articolul susține că toată „mascarada” cu rândurile din diaspora este creată de către alianța USR-PLUS.

„Acest lucru este lesne de înțeles, având în vedere că USR-PLUS s-a poziționat ca un partid anti-sistem. Ori, partidele anti-sistem își maximizează scorul electoral numai în situația în care reușesc o mobilizare mare la vot, care să aducă la urne electoratul dezamăgit de partidele tradiționale. În cazul nostru de PSD și PNL.”

De asemenea, se menționează în articolul PS News, un alt actor interesat de validarea tezei că Diaspora a fost blocată să voteze este chiar președintele Iohannis, aflat el însuși în prezent în campanie electorală pentru referendumul pe Justiție.

„Dacă acest referendum nu va face cvorumul, Klaus Iohannis va avea o imensă problemă de a se legitima în calitate de principal candidat al electoratului de dreapta pentru alegerile prezidențiale. Iată de ce, tema blocajului votului din Diaspora îl ajută din ambele perspective – cea imediată, a referendumului de azi, dar și cea de perspectivă, a alegerilor prezidențiale de anul acesta.”

Într-un al doilea articol, PS News susține că prezența mare la vot în prima parte a zile nu este chiar un semn bun pentru Opoziție.

„Astfel, cei de la PNL și USR încearcă să repete schema din 2014, cu statul la cozi în diaspora.
În comparaţie cu anul 2014, când au avut loc alegerile prezidenţiale, la aceste alegeri sunt 147 de secţii de votare în plus. În 2014, lista cuprindea doar 294 de poziţii. Acum sunt 441 de secții de votare pentru românii din diaspora.
Deja în mediul online circulă un mesaj de pe grupul de campanie al USR în care membri USR+ sunt sfătuiți să creeze incidente și să facă cozi artificiale în secțiile de votare din diaspora”, se arată în cel de al doilea articol plătit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te