Procent-record: Un primar din județul Arad, reconfirmat în funcție cu 95% din voturi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.09.2020 - 12:30
Corneliu Popi-Morodan / Foto: glsa.ro

Primarul comunei arădene Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan (PNL), a câştigat al treilea mandat consecutiv cu 95% din voturile valabil exprimate.

SHARE

Corneliu Popi-Morodan a obţinut 1.353 de voturi, iar contracandidatul său de la PMP, Marius Mirea, a obţinut doar 72 de voturi, conform rezultatelor publicate pe site-ul AEP.

În comuna Ghioroc, care are 4.100 de locuitori şi satele componente Ghioroc, Cuvin şi Miniş, au fost organizate trei secţii de votare, câte una în fiecare localitate.

Primarul reales a avut un succes similar şi la alegerile din 2016, când a obţinut mandatul, candidând tot din partea PNL, cu 83% din voturi. În 2012, când a candidat pentru prima dată, atunci din partea PSD, câştigase cu 37% din voturile alegătorilor.

Corneliu Popi-Morodan a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că cel mai mare succes electoral al său de până acum "se datorează numeroaselor proiecte derulate în comună".

"Cartea câştigătoare a fost fondurile europene. Doar în ultimii patru ani, am atras 12 milioane de euro cu opt proiecte europene şi alţi cinci milioane de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, bani pe care i-am folosit pentru a realiza reţele de apă şi canalizare, pentru modernizarea drumurilor sau pentru reabilitarea liceului şi a şcolii gimnaziale. Oamenii au văzut că s-au schimbat multe în comună, e singura explicaţie pe care o pot avea pentru acest succes", a spus primarul.

La Ghioroc de află o plajă amenajată pe malul lacului cu acelaşi nume, care a devenit foarte populară în ultimii ani, după ce Primăria a făcut aici investiţii majore, cu ajutorul Consiliului Judeţean. Plaja Ghioroc este supranumită "Litoralul Vestului", pentru că a devenit locul preferat de agrement pentru numeroşi locuitori din judeţ sau din judeţele vecine, inclusiv din Ungaria. În fiecare sezon estival, peste 120.000 de persoane vizitează plaja.

Primarul comunei nu crede însă că succesul plajei a avut un impact major în scorul electoral: "Sigur că mulţi localnici apreciază popularitatea plajei şi investiţiile făcute acolo, dar ei sunt mai interesaţi de condiţiile pe care le au la ei în localitate, de infrastructură, şcoli, spaţii verzi. Plaja Ghioroc va deveni o staţiune de interes local, îndeplineşte deja toate criteriile legale, iar Guvernul urmează să emită o hotărâre în acest sens în următoarea perioadă".

Corneliu Popi-Morodan spune că voturile primite la aceste alegeri îl obligă şi mai mult, astfel că s-a angajat să atragă şi mai multe fonduri în comună. El are deja proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii, de la care solicită 14 milioane de lei pentru modernizarea străzilor şi drumurilor comunale care nu au încă asfalt sau sunt degradate. Dacă investiţiile se vor realiza, comuna va avea toate drumurile cu asfalt. De asemenea, edilul a solicitat CNI două milioane de lei pentru construirea unui cămin cultural. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te