Primarul din Tulcea, în conflict de interese. Abia a câștigat al 2-lea mandat. Ce a făcut

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.06.2024 - 11:34
Primarul din Tulcea, în conflict de interese. Abia a câștigat al 2-lea mandat. Ce a făcut - Foto: tulceanoastra.ro
Primarul din Tulcea, în conflict de interese. Abia a câștigat al 2-lea mandat. Ce a făcut - Foto: tulceanoastra.ro

Primarul din Tulcea, Ștefan Ilie, care abia a câștigat al 2-lea mandat, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese și avantaje patrimoniale. De asemenea, ANI a găsit în incompatibilitate și 6 consilieri locali și un viceprimar.

SHARE

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul Municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, se află în conflict de interese în legătură o serie de acte administrative emise de edil, care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine.

Primarul din Tulcea, în conflict de interese. Abia a câștigat al 2-lea mandat. Ce a făcut

"În perioada exercitării mandatului de primar al Municipiului Tulcea, a participat la luarea unor decizii şi a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine.

Astfel, Ştefan Ilie a emis autorizaţii de construire şi certificate de urbanism pentru societatea comercială de la care, ulterior, a achiziţionat un imobil", se arată într-un comunicat al ANI, informează Agerpres.

Citește și: Simion a ”spart” darul de nuntă de 400.000€ și a achitat un credit de 50.000€. Câștigă 2.200€/lună

Ștefan Ilie a câștigat prima dată Primăria Tulcea în 2020, iar în alegerile din 9 iunie 2024 a fost reconfirmat în funcție, cu 39,19% din voturi. Din aprilie 2017, el este și președinte al filialei PNL Tulcea.

6 consilieri locali și un viceprimar, incompatibili

Potrivit sursei citate, ANI a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Astfel, Remus Eugen Gaţu, viceprimar al comunei Ungheni, judeţul Iaşi şi consilier local al comunei Ungheni, se află în conflict de interese administrativ deoarece, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea unei hotărâri, pe 16 mai 2022, privind aprobarea închirierii prin atribuire directă a unor terenuri aflate în proprietatea publică a comunei Ungheni.

În baza acesteia, pe 17 mai 2022, Gaţu a încheiat cu Primăria comunei Ungheni un contract de închiriere pentru suprafeţele de teren aflate în domeniul public al comunei, care a stat la baza depunerii la APIA Iaşi a cererii unice de plată şi de pe urma căruia a încasat subvenţii în sumă totală de 18.540,78 lei.

Citește și: PSD are cel mai mare scor electoral, de la integrarea României in Uniunea Europeană

ANI a mai constatat conflict de interes administrativ sau incompatibilitate şi în cazul consilierului local în cadrul Consiliului Local al comunei Beica de Jos, judeţul Mureş, Cătălin-Zaharie Cioba, a consilierului local în cadrul Consiliului Local al comunei Remeta, judeţul Bihor, Ioan Marius Uşvat, a consilierului local în cadrul Consiliului Local al comuna Apateu, judeţul Arad, Petru Tulcan, a consilierului local în cadrul Consiliului Local al comunei Vadu Moţilor, judeţul Alba, Iosif Lup, a fostului consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Filipeni, judeţul Bacău, Mariana Radu şi al fostului consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bârzava, judeţul Arad, Paul Ionel Vucu.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris", se precizează în sursa citată. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te