Premierul Ciucă: „Problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului şi ne preocupă să găsim soluţii”

DE Bianca Iosef | 01.10.2022 - 12:06
Premierul Ciucă- FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii pentru readucerea echilibrului necesar în sistemul de pensii.

SHARE

"Întreaga lume îşi sărbătoreşte astăzi seniorii şi este firesc să le transmitem acestor generaţii gândurile noastre bune şi respectul pentru cei care ne sunt părinţi, bunici sau străbunici şi ne-au călăuzit pe drumul vieţii. Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă înseamnă plus-valoare pentru întreaga societate, pentru generaţiile care vin din urmă şi care cu siguranţă vor duce mai departe exemplul preţios al celor care astăzi sunt la vârsta senectuţii.

În România, declinul demografic din ultimele decenii a produs inevitabil efecte în întreaga societate şi în plan economic şi care s-au răsfrânt, din păcate, asupra celor mai multe categorii sociale, inclusiv pensionari. Problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului şi ne preocupă să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii, astfel încât trecerea de la viaţa activă la anii de pensie să nu mai însemne o scădere abruptă a nivelului de trai", afirmă Ciucă în mesaj, potrivit unui comunicat al Executivului.

Citește și: Ursula: Ne rupem energetic de Rusia. Se inaugurează interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia

Prim-ministrul precizează că obiectivele Executivului sunt clare în această direcţie, arătând că deja au fost adoptate pachete de măsuri ţinând cont şi de "posibilităţile care au fost până acum la îndemâna Guvernului".

Citește și: VIDEO Zelenski: Drumul ţării noastre este dificil, dar este drumul integrării într-o lume civilizată

"Responsabilitatea şi solidaritatea sunt vitale pentru perioada actuală. Abordarea noastră este una realistă, ţinând cont şi de crizele suprapuse cu care se confruntă nu numai România. Vom aborda în acelaşi mod responsabil orice decizie pe care o vom lua şi de acum înainte, inclusiv măsurile care îi vizează pe vârstnici, în funcţie de resursele şi prognozele bugetare, pentru a-i proteja pe români în această perioadă dificilă şi pentru a proteja în acelaşi timp şi economia", spune Ciucă.

El îi asigură pe vârstnicii din România de întregul său respect pentru ceea ce au făcut de-a lungul vieţii pentru societate şi le mulţumeşte.

"Le urez sănătate şi ani mulţi în care să ne onoreze cu experienţa şi înţelepciunea lor şi să se bucure de aprecierea generaţiilor mai tinere", conchide premierul, potrivit Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.