Târziu: Nu simpatizăm legionarii. Premierul Georgescu propus de AUR: Codreanu și Antonescu sunt eroi

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.03.2021 - 14:27
Premierul Georgescu propus de AUR: Codreanu și Antonescu sunt eroi / Captură video

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu a declarat, recent, că partidul pe care îl conduce nu are simpatii legionare. Premierul propus de AUR crede că Zelea Codreanu este un mare erou.

SHARE

„AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neo-fascist, antisemit (...). Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel. Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat”, a susţinut Târziu, în plenul Senatului,

Premierul Georgescu propus de AUR: Codreanu și Antonescu sunt eroi

Călin Georgescu este premierul propus de AUR în cazul în care ajunge la guvernare. Într-un clip, Georgescu a enumerate care sunt, în opinia sa, eroii nației române.

„Neamul românesc niciodată nu a trait prin sclavi, ci a trait prin Mihai Viteazu, prin Horea, prin Avram Iancu, Cuza, Kogălniceazu, Cuza, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi. Prin ei a trait istoria națională. Prin ei a trait istoria națională și nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, zice Georgescu (vezi VIDEO de la minutul 4).

Unul din eroii lui Georgescu este Zelea Codreanu, fondatorul și liderul organizației de extremă-dreaptă Garda de Fier. Legionarii îi spuneau Căpitanul. Detalii AICI.

Un alt erou național este, în viziunea lui Georgescu, Ion Antonescu. În 5 septembrie 1940, Antonescu i-a cerut regelui să abdice și să părăsească țara. La 14 septembrie 1940 lua ființă „Statul Național-Legionar Român”. După o perioadă de coabitare, Rebeliunea legionară a fost declanșată la 21 ianuarie 1941 și înăbușită de armată, la ordinele lui Antonescu, la 23 ianuarie 1941, când trupele legionare s-au predat.

Antonescu a promovat o politică antisemită de purificare etnică dură, concretizată prin masacre, atrocități și jafuri față de cetățenii români de etnie evreiască: Pogromul de la Iași, „trenurile morții”, deportările în Transnistria, Masacrul de la Odesa și altele.

„Curățirea terenului” a fost numele de cod folosit de regimul antonescian ca echivalent al termenului german „soluția finală”. Ordinul de „curățirea terenului”, de deportare și de exterminare a evreilor din Basarabia și Bucovina a fost dat de Antonescu din proprie inițiativă și nu sub presiuni germane

Detalii AICI.

Georgescu: „este o pandemie a fricii și a prostiei”

Călin Georgescu a filmat un clip în care își prezintă concepția mistico-populistă pentru români. Premierul propus de AUR, aflat în Austria, vorbește din munți în timp ce face baie în plină iarnă.

După introducerea mistică pe înțelesul tuturor, Georgescu o ia pe calea populismului: „Sunt mulți deznădăjduiți, mulți căzuți la pământ...”, dar, iată, se întrevede și o speranță dacă admitem că „este o pandemie a fricii și a prostiei, dar peste ea este pandemia ipocriziei și manipulării”... „aveți credință că va fi bine”.

Citește și: VIDEO Premierul AUR: E o pandemie a manipulării. Faceți baie la minus 6 grade pentru imunitate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te