VIDEO Prefectul de Olt Mario de Mezzo a fost dat afară din spitalul în care o femeie a murit în lift

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.12.2023 - 10:05
Prefectul de Olt Mario de Mezzo a fost dat afară - Foto: Facebook/Mario de Mezzo

Prefectul de Olt, Mario de Mezzo, a fost dat afară din spitalul în care o femeie a murit în lift. El acuză conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina că a încercat să mușamalizeze moartea unei femei de 81 de ani.

SHARE

Prefectul de Olt, Mario de Mezzo, a fost dat afară din spitalul în care o femeie a murit în lift. El acuză conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina că a încercat să mușamalizeze moartea unei femei de 81 de ani, rămasă blocată în lift, când era transportată la Terapie Intensivă.

Mario De Mezzo le cere explicații directorului Florin Popa și managerului Angela Nicolae, privind timpul în care aceștia au anunțat autoritățile. Întreg scandalul a fost filmat și postat de prefect, pe pagina sa de Facebook.

Prefectul de Olt Mario de Mezzo a fost dat afară

În clip, se observă când Mario De Mezzo întreabă conducerea spitalului din Slatina „de ce a informat autoritățile despre decesul femeii după două zile, când legea spune că este obligatoriu să fie anunțate în cel mult 48 de ore”.

După momente de tăcere, managerul unității, Angela Nicolae, îi cere prefectului să plece din instituție. În clip se observă când Mario De Mezzo întreabă conducerea spitalului din Slatina „de ce a informat autoritățile despre decesul femeii după două zile, când legea spune că este obligatoriu să fie anunțate în cel mult 48 de ore”.

După câteva momente de tăcere, managerul unității Angela Nicolae îi cere prefectului să plece din instituție, conform Digi24. În postarea de pe Facebook, Mario De Mezzo susține că nimeni nu ar fi aflat despre tragedie, dacă nu ar fi făcute el publice aceste informații.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mașina prefectului PNL de Olt a luat foc. Ce politician PSD l-ar fi amenințat mai înainte ?

„Dacă eu nu anunțam public această tragedie, probabil că: 1) nimeni nu ar fi știut 2) poliția nu ar fi fost notificată 3) ministrul nu ar fi aflat 4) totul ar fi fost mușamalizat prin teroare și amenințări. Mulțumesc personalului medical care a avut curaj să îmi spună în ciuda presiunilor imense, înțelegând că gunoiul ascuns sub preș naște alt gunoi mai mare”, a scris acesta, pe Facebook.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă și fac cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul. Nu e prima dată când prefectul de Olt este interzis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Citeşte şi: Salariu de 17.000 de lei pentru managerul PSD al Spitalului Județean Slatina, unde colcăie gândacii

În luna octombrie, Mario De Mezzo a vrut să facă un control neanunțat după ce a primit sesizări că există gândaci în secţia de cardiologie a unităţii sanitare. Atunci i-a fost refuzat accesul în clădire.

Conflictul lui de Mezzo cu conducerea spitalului din Slatina este mai vechi, Pe 22 august anul acesta, Mario de Mezzo a afirmat pe rețelele de socializare că nu a fost lăsat să intre în unitatea medicală, pentru a verifica informațiile conform cărora, într-o secție importantă, sunt gândaci.

Fost prefect de Olt

Cel care a interzis acest lucru este chiar directorul medical, dr. Augustin Popa. El i-a cerut prefectului să emită un ordin de prefect, pentru a putea veni în control. Iar toate acestea s-au întâmplat sub privirile managerului spitalului, Angela Nicolae, fost prefect, din august 2019, după ce fostul prefect, Silviu Neacșu, a fost eliberat din funcție, în urma tragediei de la Caracal. A ocupat această funcție până în decembrie 2019.

Directorul medical primește un salariu de peste 17.000 lei lunar. Aproximativ la fel ia și managerul Angela Nicolae, conform declarațiilor de avere postate pe site-ul instituției.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te