Populism extrem: Gabriela Firea „surprinsă” în tramvai de paparazzi unui ziar monden

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.09.2019 - 15:04
cancan

Primarul Capitalei pare să își fi aranjat o sesiune foto cu o publicație mondenă pentru a arăta lumii că este un personaj popular, un om între oameni.

SHARE

Ziarul Cancan a „surprins-o” pe Gabriela Firea mergând cu tramvaiul. Este o scenă ireală, desprinsă dintr-un film prost.

În primul rând, pentru că de unde vine dânsa, din Voluntari, nu vine tramvaiul. Apoi, surse mai credibile, spun că Gabriela Firea folosește, cu toată viteza, mașina ca să vină din suburbii.

În al treilea rând pentru că deși Gabriela Firea este persoană publică de vreo două decenii și de trei primar, nimeni nu a suprins-o în tramvai. Altfel, ar fi fost plin Facebook-ul de imagini cu dânsa compostând bilete.

Un ultim argument ține de întreg ridicolul acestui fake news.

Cancan publică articolul intitulat: „E uluitor unde și cum a fost surpinsă Gabriela Firea ! Nimănui nu i-a venit să creadă”. La care adaugă mai multe poze cu Firea stând pe scaun în autobuz și apoi dându-se jos unde avea treabă. 

Și textul celor de la Cancan: „Gabriela Firea este, într-adevăr, un primar implicat. Decisă să le aducă bucureștenilor confortul mult visat în mijloacele de transport în comun, a făcut o călătorie și cu tramvaiul 21, unde s-a comportat ca un cetățean de rând. Cancan vă prezintă, în exclusivitate, imaginile, dar și prima reacție a edilului după plimbarea pe ruta Sfântu Gheorghe – Pasaj Colentina”.

Firea: vai, dar eu merg des cu tramvaiul

După câteva ore de la publicarea articolului, cine preia subiectul ridicat la fileu de la Cancan?

Chiar doamna Firea pe pagina sa de Facebook. Care, după ce pune link la articolul din Cancan îi dojenește pe ziariști atrăgându-le, politicos, atenția că nu e o minune că a fost surprisă în tramvai.

„Nu e chiar atât de uluitor, am mai circulat cu tramvaiul? În primul rând, îmi place pentru că îmi aduce aminte de studenţie, când mă deplasam numai cu tramvaiul de la Staţia Sebastian (sector 5), unde aveam gazdă, până la Unirii, de unde luăm metroul până la Universitate... parcă a fost ieri... Mi-aş dori ca şi în Bucureşti să avem tramvaie noi, moderne.. nu s-au mai făcut achiziţii din 1974.

Acum suntem în plină procedura de licitaţie.. am primit o veste bună chiar ieri, de la Anap : avizul conform necondiţionat pentru etapa tehnică a achiziţiei celor 100 de tramvaie pe care ni le dorim cât mai rapid în Bucureşti. Comisia de licitaţie poate deschide ofertele financiare.

De mai bine de un an muncim la această procedură de achiziţii. Greu avansează licitaţiile cu actuala lege modificată dar nu în punctele esenţiale.”

Așa se încheie un minunat joc de pase între jurnaliști și primarul Firea din care ambele părți au de câștigat: puțin populism aici, niște trafic pe site, dincolo.      

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te