PNL, bilanţ al mandatului de primar al Gabrielei Firea: Niciun mare proiect nu a fost finalizat

DE Adelina Sahlean | 22.10.2019 - 13:17
Primarul Capitalei, Gabriela Firea/Foto: Inquam Photos

PNL Bucureşti a făcut un bilanţ al primilor trei ani de mandat ai primarului general, Gabriela Firea, criticând faptul că „niciunul din marile proiecte” propuse nu a fost finalizat, iar cele 22 de companii municipale au fost capitalizate cu 800 de milioane de euro.

SHARE

Bilanţul a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, la sediul PNL Bucureşti, dar poate fi găsit şi pe platforma de guvernare participativă locală http://suntembucuresti.ro/, lansată de liberali pentru a intra în dialog cu cetăţenii interesaţi de problemele Capitalei.

„Practic, avem un dezastru în Bucureşti: proiecte nefăcute, o groază de bani folosiţi în activităţi de PR şi în petreceri pe stradă, când, în realitate, problemele grave ale Bucureştiului – probleme de infrastructură, probleme care ţin de consolidarea clădirilor, de încălzirea locuitorilor Bucureştiului, organizarea spaţiilor verzi şi amenajării acestui oraş – toate aceste probleme sunt nerezolvate. Au trecut trei ani de mandat. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă a fost o încercare de a ne masca incompetenţa administraţiei PSD şi suntem azi în situaţia în care trebuie să tragem în mod serios un semnal de alarmă în spaţiul public, pentru că ne apropiem de patru ani de cheltuieli publice fără niciun rezultat”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, porivit G4media.

Ea a spus că „niciunul din marile proiecte pe care Gabriela Firea le-a propus nu au fost finalizate”, doar câteva au fost începute, fără a fi „serios puse în practică”.

„Gabriela Firea trebuie să dea socoteală pentru fiecare leu public cheltuit. Nicio lucrare de investiţii. Ne-am uitat la promisiunile ei din 2016. Nicio lucrare majoră. Povestea despre hotelul Concordia, pe care voia să îl reabiliteze. Hotelul se află într-o evidentă stare de degradare. Ne spunea atunci în mod mincinos, păcălindu-ne, că vom avea o sală polivalentă la standarde internaţionale”, a adăugat liderul PNL Bucureşti.

Consilierul municipal Ciprian Ciucu a afirmat că, în Bucureşti, traficul „niciodată nu a fost mai prost decât astăzi”, timpii de deplasare cu transportul în comun au crescut şi nu au fost realizate locuri de parcare.

Ciucu i-a reproşat Gabrielei Firea că societăţile din Holdingul Municipal cheltuie „în mod netransparent” pe echipamente, salarii sau diverse contracte, fără ca acest lucru să se resimtă în calitatea vieţii bucureştenilor. El a menţionat că prin înfiinţarea acestor companii dar şi a altor structuri numărul instituţiilor subordonate PMB a ajuns aproape să se dubleze.

Alte critici aduse Gabrielei Firea au fost legate de faptul că: nu a fost rezolvată problema termoficării, în timp ce ţevile RADET au continuat să se degradeze; nu au fost demarate lucrările efective la Spitalul Metropolitan; Centrul Cultural Favorit nu a fost finalizat şi se află într-o etapă incipientă de organizare; nu a fost realizat hipodromul anunţat; a început consolidarea propriu-zisă doar la clădirile de mici dimensiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te