Orban, despre dosarele lui Chirica și Alexe: Am încredere în colegii mei, e prezumţia de nevinovăție

DE Elena Andrei | 26.06.2021 - 16:29
Orban are încredere în colegi/Foto: FB

Şeful liberalilor Ludovic Orban a declarat la Iaşi că are în continuare încredere în colegii săi Costel Alexe, președinte CJ Iași, şi Mihai Chirica, primarul Iașiului, acuzaţi în mai multe dosare penale.

SHARE

Orban a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că atât Costel Alexe, cât şi Mihai Chirica au procedat corect, suspendându-se din funcţiile de preşedinţi la filiala judeţeană, respectiv organizaţia municipală a PNL Iaşi.

„Vor avea loc alegeri, eu am încredere în colegii mei, în Costel Alexe, până la urmă hotărârea dacă o persoană este sau nu vinovată o ia instanţa. Trebuie să respectăm un principiu fundamental caracteristic tuturor democraţiilor şi anume prezumţia de nevinovăţie. Sigur, colegii mei s-au suspendat, se va judeca şi vom vedea foarte clar care este adevărul”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Primarul PNL al Iaşiului, Mihai Chirica, este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi.

La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase, potrivit HotNews.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Citește și

Deputatul Alexandru Muraru candidează la preşedinţia organizaţiei judeţene PNL Iași

FOTO Mascaradă: primarul a inaugurat cu fast Monumentul Eroilor. Apoi s-au pus schele

 

La data de 6 aprilie 2020, Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, inculpat în cauză, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă a ministrului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te