Nicușor Dan spune că a accesat fonduri pentru termoficare. Burduja îl contrazice: „Nu a depus nimic”

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.05.2024 - 17:03
Nicușor Dan spune că a accesat fonduri pentru termoficare, Burduja îl contrazice: „Nu a depus nimic” - Foto: Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicușor Dan spune că a accesat fonduri pentru termoficare. Sebastian Burduja îl contrazice pe actualul primar al Capitalei și spune că „nu a depus niciun proiect” la Ministerul Energiei, unde s-a deschis un program de granturi pentru modernizarea sistemelor de termoficare.

SHARE

Nicuşor Dan a declarat, despre sistemul de termoficare din Capitală, că Bucureștiul are 1.000 de kilometri de magistrale mari, din care, acum, 220 de kilometri sunt înlocuite, iar în patru ani se va ajunge la 500 de kilometri.

Nicușor Dan spune că a accesat fonduri pentru termoficare. Burduja îl contrazice: „Nu a depus nimic”

„În Bucuresti avem împartiță termoficarea între producție, care este 97% a Elcenului. În ce privește programul acela, am trimis și noi două proiecte de 50 de milioane de euro, cât era suma maximă. Noi avem jumătate din sistemul centralizat, noi avem 550.000 de apartamente, cât sunt în restul țării.

Citește și: Marcel Boloș anunță bani mai mulți pentru schema de ajutor pentru întreprinderi mici și mijlocii

Noi avem trei proiecte mari, unul de 400 de milioane de euro și doua de câte 100 de milioane de euro. În ipoteza în care vom câștiga acei 50 de milioane de euro, va trebui să ne împrumutăm pentru rest. Proiectul mare, de 400 de milioane de euro, nici nu l-am depus”, a mai spus acesta.

Burduja: „Nu a depus niciun proiect pentru bani gratis”

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcția de primar al Bucureștiului, îl contrazice pe actualul edil pe tema sistemului de termoficare și spune că acesta nu a accesat un program de granturi al Ministerului Energiei pentru modernizarea sistemului de termoficare.

„În patru ani se va rezolva această problemă în mare măsură și nu doar că se va rezolva, dar gigacaloria cred că putem să o reducem la jumătate. Modernizând rețeaua, unde Bucureștiul nu a depus niciun proiect, modernizarea CET-urilor, conectând CET-urile direct la rețeaua Transgaz. Plătim 50 de milioane de euro pe an pentru distribuție, pentru 400 de metri.

Citește și: Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL

Energia geotermală trebuie introdusă, cum e la Oradea, la Oradea s-a putut”, a explicat Burduja.

Sebastian Burduja a mai subliniat faptul că a deschis un program de granturi la Ministerul Energiei pe care edilul Bucureștiului nu l-a accesat. 

„Eu am deschis la Ministerul Energiei program de granturi, Suceava a venit și a semnat imediat. Ai sute de mii de cetățeni care se spală la lighean, iar Bucureștiul nu a depus niciun proiect pentru bani gratis”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te