Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.05.2024 - 10:59
Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL - Foto: Facebook/Partidul Naţional Liberal

Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL. Liberalii, despre cel mai înalt grad de încredere al antrenorilor.

SHARE

Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL. Liberalii, despre cel mai înalt grad de încredere al antrenorilor: PNL a schimbat paradigma economică.

Cea mai mare încredere în economie, datorată politicilor liberale, transmite PNL. Creșterea economică bazată pe investiții, nu pe consum, apanajul guvernării PNL, motivul încrederii crescute în economie.

Antreprenorii, la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani. Ce spune PNL

Încrederea în economie, la cel mai ridicat nivel, rezultă din orientarea economiei spre investiții, conform PNL

Institutul Național de Statistică a dat publicității un sondaj potrivit căruia antreprenorii sunt la cel mai înalt grad de optimism, din ultimii 4 ani, în starea economiei pentru următoarele 6 luni.

„Părerea mea sinceră este că încrederea managerilor în economie determină rezultatele economiei, pentru că sunt foarte multe comportamente care depind de gradul de încredere.

Dacă ești mai încrezător, investești mai mult, ești mai deschis să cauți oportunități, angajezi mai mulți oameni, produci mai multă valoare, în timp ce dacă ești îngrijorat sau pesimist, evident că vei avea un comportament ușor defensiv, iar rezultatele în economie se vor vedea”, spune Andrei Cionca, CEO-ul Impetum Group, citat de HotNews.

Citeşte şi: Siegfried Mureşan (PNL): Primarii liberali gospodari sunt principala noastră armă

INS concluzionează că antreprenorii români se așteaptă la un trend pozitiv în industria serviciilor, industria prelucrătoare sau construcții.

Potrivit PNL, antreprenorii sunt optimiști în legătură cu evoluția economiei având în vedere faptul că paradigma economică a fost schimbată odată cu preluarea guvernării de către liberali, creșterea economică nu se mai bazează pe consum ci este una sustenabilă, bazată pe investiții care produc bani în economie la rândul lor și locuri de muncă.

Astfel, în datele INS, numărul salariaților este estimat să rămână la același nivel în construcții, dar să crească în comerț (+18%) și servicii (+7%).

Citeşte şi: Adrian Veştea: PNL Braşov mizează pe tineri la aceste alegeri

Este așteptată și o creștere a activității economice în următoarele trei luni (+18%), volumul comenzilor va crește cu aproximativ 15%.

Liberalii amintesc că una dintre liniile roșii la intrarea în Coaliția de guvernare cu PSD a fost bugetul de investiții.

Pentru prima dată, acesta a fost stabilit la peste 7% din PIB. Nicolae Ciucă a precizat că o mare parte dintre sumele de investiții merg către infrastructură și digitalizare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te