Nicușor Dan: Ministerul Transporturilor ar trebui să accelereze realizarea magistralei de metrou M4

DE Bianca Iosef | Actualizat: 30.12.2022 - 16:59
Nicușor Dan- Foto: FACEBOOK

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că Ministerul Transporturilor ar trebui să accelereze proiectarea şi avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4, în loc să stea să caute „vinovaţi imaginari”.

SHARE

El a adăugat că este fals ceea ce a susţinut secretarul de stat Ione Scrioşteanu că PMB tergiversează aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru magistrala 4 şi adaugă că nu au fost primite toate avizele pozitive de la ministere pentru ca Primăria să poate emite legal avizul arhitectului şef.

„Ministerul Transporturilor ar trebui, în loc să caute vinovaţi imaginari, să accelereze proiectarea şi avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4. Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a susţinut zilele trecute că PMB tergiversează aprobarea PUZ-ului pentru magistrala 4. Nimic mai fals. Ministerul a obţinut de la PMB avizul preliminar în 21 ianuarie 2022. De atunci a fost în sarcina proiectanţilor ministerului să obţină avizele de la instituţii, în baza cărora PMB să emită avizul arhitectului şef. În 21 octombrie 2022 ministerul a revenit la PMB cu avizele obţinute.

Citește și: Restricții de circulație în noaptea de Revelion. Ce recomandă Brigada Rutieră

Dintre acestea, avizul Ministerului Apărării, emis în 11 aprilie 2022, era negativ (condiţionat de mutarea staţiei din faţa Ministerului), iar PMB nu poate emite legal avizul arhitectului şef fără avize pozitive de la toate instituţiile. Deci din aprilie proiectanţii ministerului ştiau că nu vor putea obţine avizul PMB fără un aviz pozitiv al Ministerului Apărării şi au venit în octombrie tot cu avizul negativ al acestuia”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook. 

Citește și: VIDEO Ce i-a urat un băiat tatălui vitreg, în ziua nunții cu mama lui: 1,5 milioane de vizualizări
 
El a mai spus că reacţia PMB a fost promptă în fiecare din fazele PUZ.
 
„De exemplu acum, după depunerea documentaţiei de către minister, în 4 noiembrie a fost o discuţie specială de lucru pentru M4 la arhitectul-şef iar în 9 noiembrie a fost o şedintă a Comisiei Tehnice de Urbanism pentru proiectul M4. Au fost semnalate deficienţe uşor corectabile şi lipsa avizului pozitiv al Ministerului Apărării fără de care proiectul nu poate fi avizat.

Poziţia Ministerului Transporturilor este cu atât mai greu de înţeles cu cât în 20 decembrie a avut loc o întâlnire de lucru între PMB şi cele două ministere în care s-a convenit că singura problemă rămasă este acordul între cele două ministere pe staţia din faţa Ministerului Apărării şi pe avizul acestuia. În consecinţă, asigurăm Ministerul Transporturilor de întreaga noastră deschidere şi disponibilitate în momentul, sperăm cât mai apropiat, în care documentaţia va fi completă pentru ca proiectul să poată fi aprobat în mod legal”, a completat edilul general, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te