Marcel Ciolacu pregătește „un nou suflu” cu Firea, Grindeanu și Dîncu

DE Edi Neagu | 09.11.2021 - 08:48
Liderul PSD are lista miniștrilor social-democrați. FOTO: Facebook

Potrivit președintelui PSD, în viitoarea coaliție vor trebui împărțite la fiecare partid ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției.

SHARE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Alexandru Rafila este cel mai îndreptăţit să preia Ministerul Sănătăţii, în cazul în care se va forma un guvern PSD - PNL.

"Nu am intrat pe nicio discuţie pe ministere. S-a discutat de domnul Rafila. Din punctul meu de vedere e cel mai îndreptăţit să preia acum Ministerul Sănătăţii. Dacă nu venim cu un suflu nou şi cu o altă abordare la Ministerul Sănătăţii, valul 5 ne va găsi pregătiţi la fel de prost ca şi valul 4. Este inadmisibil să cumperi antivirale pe tarabă, multe dintre ele sunt contrafăcute, pentru că nu le cumperi din farmacie şi să continui să nu iei nicio măsură. Am înţeles că domnul Cseke a reuşit să refacă anumite stocuri pentru spitale, stocurile trebuie continuate pentru valul 5", a spus Ciolacu, la Antena 3.

El a adăugat că, într-un Guvern PNL - PSD, unul dintre partide trebuie să deţină Ministerul de Finanţe, iar celălalt Ministerul Justiţiei.

Orban, categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD: „Dacă se va face, plec din PNL”

Ciolacu a afirmat că, în cazul în care PSD va face guvern cu PNL şi UDMR, vor fi nominalizaţi la ministere liderii partidului din linia întâi.

"Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză, să fie propuşi miniştri. Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au fost prim-miniştri, Rafila e un specialist, domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând. Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil", a spus el.

Încă un deputat PNL cere refacerea alianței cu USR: „Cum aș putea să stau în rând cu Firea?”

Marcel Ciolacu a precizat că, în cazul în care se face un guvern cu liberalii, se va încheia un acord politic, iar anumite puncte trebuie scoase din actualul program de guvernare al PNL.

"Sunt anumite lucruri care trebuie scoase din programul de guvernare al PNL, de exemplu privatizarea trezoreriei. Nu înţeleg de unde le-a venit ideea asta. Acolo vorbim de 200 de miliarde de euro. Vânzarea Hidroelectrica - când tu eşti în plină criză. Nu am văzut un plan pe termen mediu, 3 ani, 5 ani de independenţă energetică a României. Vom veni cu aşa ceva. Vom veni cu un plan care trebuie asumat de către toate formaţiunile politice, să ieşim din această spirală cu energia. România are capacitatea de a avea o independenţă energetică pe care o poate avea în 3 - 5 ani. Trebuie acţionat rapid. Discuţiile nu trebuie să rămână în acest cerc", a afirmat liderul social-democraţilor, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te