Încă un deputat PNL cere refacerea alianței cu USR: „Cum aș putea să stau în rând cu Firea?”

DE Valentin Mirică | Actualizat: 05.11.2021 - 20:52
Cristian Bacanu și Florin Cîțu Foto: Facebook

Deputatul PNL Cristian Băcanu a scris pe Facebook că singura soluție pentru liberali este refacerea coaliției PNL – USR – UDMR. Băcanu a fost candidatul comun al PNL și USR în competiția pentru primăria Sectorului 5.

SHARE

Cristian Băcanu a scris pe Facebook că „orice alt traseu ar avea un efect catastrofal asupra relației pe care noi o avem cu electoratul nostru”.

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

El a sugerat că intrarea la guvernare a PNL alături de PSD ar crea grave probleme privind încrederea electoratului liberal „Sigur, eu pot spune că am 5 deținuți politici în familie, că am fost la zeci de proteste împotriva politicilor PSD în justiție, că am avut nopți nedormite pentru că era greșit ceea ce se întâmpla în anii 2017 – 2019 și că am inhalat gaze pe 10 august 2018. Eu sunt avocatul ăla avântat care a ajutat pro bono zeci de oameni după ziua aia de 10 august 2018 (atât cât am putut) și tot eu m-am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum aș putea să stau în rând cu Firea?

Dar nu despre mine este vorba, nu? În cele din urmă, este vorba de relația pe care noi ca oameni politici am format-o cu oamenii în ultimii ani, este vorba de încredere sau de lipsa acesteia, este vorba de promisiuni făcute și care trebuie onorate, este vorba de principii și valori. Dar mai sunt atâtea și atâtea argumente: avem arborele „genealogic” PSD – FSN – PCR, îi avem Dragnea, Ponta, Carmen Dan, Andrușcă, îl avem pe premierul OUG 13 (foarte activ). Cum să uit toate lucrurile astea? Cum aș putea să-mi privesc prietenii sau familia în ochi? Cum să mai merg să vorbesc în public despre schimbarea României în bine?”.

Deputatul PNL a făcut și un apel la depășirea orgoliilor personale.

Citește și: Extremistul care l-a amenințat pe Raed Arafat cu moartea: Îl invit la masă și îi dau și femeia mea

„Am criticat de multe ori USR și o voi mai face și în viitor atunci când văd greșeli. Nu am nicio problemă să critic un ministru atunci când nu își face treaba; ba mai mult, consider că este obligația mea să fiu (ca politician ales) un avertizor de integritate și, în același timp, să vorbesc atunci când nu se guvernează corect. Dar să nu fie înțeleasă această sinceritate aproape naivă a mea greșit vreodată: cred cu tărie că singura opțiune pe care o avem constă în refacerea alianței PNL – USR – UDMR. Să depășim orgoliile, să acceptăm că nu e niciunul perfect și să mergem mai departe pentru oamenii ne-au ales să guvernăm și nu să ne certăm”, a scris Cristian Băcanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.