Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis că a declanșat criza politică

DE Edi Neagu | 22.10.2021 - 09:46
Ludovic Orban iese la atac împotriva lui Klaus Iohannis. FOTO: Presidency.ro

Fostul președinte al PNL îi mai acuză și pe liderii PSD că nu au venit cu o propunere de premier, deși se laudă că au câștigat alegerile.

SHARE

Ludovic Orban, fostul lider PNL, l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a declanșat actuala criză politică și că a fost complet absent pe subiectul pandemiei, deși numărul infectărilor cu coronavirus creștea exponențial.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

„Președintele României e creatorul acestei crize, fără motiv, care a lăsat țara fără Guvern, care a determinat ruperea unei coaliții de guvernare, care a amânat învestirea unui Guvern, l-a desemnat pe Cioloș, l-a ținut pe Cîțu interimar o lună.

În condițiile în care creștea numărul de cazuri exponențial, n-a existat în spațiul public să comunice pe tema asta, în condițiile în care a avut experiența pandemiei de anul trecut în care eu am fost premier și în care, deși n-am avut 30% vaccinați, n-am declarat nicio victorie împotriva pandemiei, am luat toate măsurile care au fost necesare să salvăm viețile oamenilor, în condițiile în care am avut două scrutinuri de alegeri.

Citește și: N-aveam 500 de morți pe zi dacă statul român îi punea cătușe lui Șoșoacă și oprea emisia Antenei 3

Vinovatul pentru declanșarea acestei crize e Iohannis. Punct! Și toți cei care l-au ascultat în această nebunie.

Eu am propus o soluție simplă, refacerea coaliției de guvernare. Această soluție, se vede azi, nu și-a dorit-o Iohannis”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declara că PSD nu a venit cu nicio propunere de premier în niciuna dintre consultările cu președintele Klaus Iohannis, deși clamează că a câștigat alegerile palamentare din decembrie 2020. Asta demonstrează că PSD, în fapt, nu vrea să-și asume răspunderea guvernării, ci să-i pună pe alții „să scoată castanele din foc”.

Citește și: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

„Dle Rafila (invitat și el în emisiune), dvs spuneți de 9 luni că ați câștigat alegerile. De ce nu ați prezentat un candidat la funcția e epremier în toate consultările de la Cotroceni? Înseamnă că nu ați vrut să vă asumați răspundera guvrnării.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.