Ludovic Orban, despre candidatura lui Dragnea: „Nu-l votează nici PSD-iștii la prezidențiale"

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.01.2019 - 14:37
Ludovic Orban nu crede în șansele lui Dragnea la prezidențiale. Foto Inquam Photos/Virgil Simionescu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că o posibilă candidatură a liderului social-democraților, Liviu Dragnea, la alegerile prezidențiale este o „poveste complet nerealistă”, din moment ce acesta are 13-14% cotă de încredere și intenție de vot în partid, potrivit Agerpres.

SHARE

„Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să-i fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă încât să candideze la prezidenţiale. Când ai 13-14% cotă de încredere şi intenţie de vot cu PSD în spate tu să candidezi la prezidenţiale, nu-l votează nici PSD-iştii la prezidenţiale. În plus, Dragnea, nu este el genul de om care să iasă la bătaie şi să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Nu! Va pune un prost, pe Fifor sau pe Bădălău. (…) Va pune pe cineva care să deconteze, cum să deconteze el?! Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD este complet nerealistă. Cunoscând datele din sondaj va găsi un Acar Păun, un vinovat de serviciu”, a declarat Orban, duminică seara, la B1 Tv.

Citește și: Orban, despre discursul lui Dragnea: Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun

El s-a declarat convins că PSD va pierde alegerile prezidenţiale.

„Alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de preşedintele Iohannis. (…) După părerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a câştiga nicio alegere. Dacă merge pe linia pe care au început, se duc în cap”, a spus lidereul PNL.

Orban a adăugat că şansele ca preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie sprijinit de PSD candidat la prezidenţiale sunt de maximum 5%.

Citește și: VIDEO: Orban, atac la adresa lui Tăriceanu: E un Dragnea doi, un Dragnea mai mic

„PSD nu poate să-şi permită să valideze un candidat un om din afara PSD. Pe de altă parte, sunt electori PSD care nu vor vota cu un candidat care nu este în PSD. Nu se vor simţi reprezentaţi. Trei: Ce ecuaţie a puterii va mai putea exista dacă câştigă preşedinţia din zona de stânga alt om decât un om controlat de Dragnea? (…) Dragnea, dacă va fi convins mie în sută că Tăriceanu nu are nicio şansă să câştige, s-ar putea să-l pună, dar tot cu scopul de a-i provoca o înfrângere care să-i permită lui să dea vina pe altcineva pentru eşecul din prezidenţiale. Ca posibilitate ca Tăriceanu să fie candidatul susţinut de PSD – un maxim 5%”, a declarat acesta.

Citește și: Orban: Liviu Dragnea e la fel de urât de români ca Ceaușescu și poate să-și pregătească elicopterul

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.