Orban: Liviu Dragnea e la fel de urât de români ca Ceaușescu și poate să-și pregătească elicopterul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.12.2018 - 11:41
Ludovic Orban afirmă că Liviu Dragnea nu mai este președintele Camerei Deputaților. Foto Inquam Photos/George Călin

Liderul PNL Ludovic Orban a avut un discurs foarte dur împotriva președintelui PSD Liviu Dragnea, după ce opoziția a încercat miercuri să îl revoce de la conducerea Camerei Deputaților.

SHARE

„Liviu Dragnea este o rușine națională. Liviu Dragnea nu înțelege că poporul nu-l mai vrea. Se agață cu lașitate de funcția de președinte al Camerei Deputaților cu ajutorul slugilor care s-au legat astăzi de scaune în Parlament pentru a împiedica revocarea lui din funcție.

Astăzi, o gașcă de slugi a satrapului Liviu Dragnea și-a bătut joc de legi și de Constituție pentru a bloca un vot democratic privind cererea de revocare a lui de la conducerea Camerei Deputaților înaintată în mod legitim de grupul parlamentar al Partidului Național Liberal”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și Opoziția susține că Dragnea nu mai este președintele Camerei Deputaților 

Președintele liberal a susținut că în urma mobilizării exemplare a parlamentarilor opoziției, precum și a negocierilor purtate cu parlamentari din zona Puterii, PSD și ALDE nu mai au majoritate în Parlament. „În pofida comportamentului de slujă a lui Liviu Dragnea a vicepreședintelui Camerei Deputaților Florin Iordache, care în mod ilegal a prezidat ședința de plen, călcând în picioare Regulamentul Camerei Deputaților și Constituția, am reușit să obținem votul majoritar al deputaților pentru a introduce pe ordinea de zi proiectele de revocare a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a vicepreședintelui Camerei Florin Iordache.

În mod statutar, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea Partidului Național Liberal a preluat conducerea ședinței și a supus la vot cererile de revocare din funcții a vicepreședintelui Florin Iordache și a președintelui Liviu Dragnea”, a menționat liderul PNL.

Ludovic Orban a susținut că cererile de revocare din funcții a celor doi au întrunit majoritatea voturilor celor prezenți, iar Liviu Dragnea și  Florin Iordache ar fi rămas fără susținerea unei majorități parlamentare. 

„În condițiile în care Florin Iordache sau Liviu Dragnea vor prezida ședința plenului Camerei Deputaților, parlamentarii PNL vor boicota aceste lucrări. În același timp, deputații PNL vor continua demersurile necesare revocării efective a lui Liviu Dragnea la fiecare ședință de plen a Camerei Deputaților.

Totodată, solicităm tuturor celorlalte grupuri parlamentare care nu fac parte din coaliția PSD-ALDE să se delimiteze în mod ferm de susținerea lui Liviu Dragnea, fie ea și indirectă.

Zilele lui Liviu Dragnea la conducerea Parlamentului României sunt numărate și poate să-și pregătească elicopterul. Liviu Dragnea a ajuns la fel de urât de români precum Nicolae Ceaușescu pe 22 decembrie 1989. Liviu Dragnea a adus România într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei în care o majoritate parlamentară legiferează fărădelegea și hoția.

 Parlamentul României trebuie să șteargă această pată a istoriei sale și să revină la rolul său democratic și constituțional de a vota legi în interesul românilor și nu pentru interesele unor infractori”, a menționat Ludovic Orban.

Citește și Dragnea nu se dă dus și invocă teoria conspirației în revocarea sa de la șefia Camerei Deputaților


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.