Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.01.2024 - 18:54
Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case - Foto: INQUAM PHOTOS
Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case - Foto: INQUAM PHOTOS / Alberto Groșescu

Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților din partea lui Băsescu în anul 2016. Asociația pe care o conduce COTAR a primit două locuri eligibile din partea PMP, dar Ștefănescu nu a prins un loc de deputat.

SHARE


Vasile Ștefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a candidat pentu un loc de deputat din partea PMP la Camera Deputaților. El a negociat locul de deputat chiar cu Traian Băsescu și nu a ascuns asta. Se întâmpla în 2016.

Este încă o dovadă a amestecului politicului în protestele din aceste zile. Newsweek a scris în premieră că liderul protestelor fermierilor a făcut parte din două partide ale fermierilor.

Citește și: Liderul fermierilor a coordonat un partid care l-a avut șef pe Călin Georgescu, prietenul Rusiei

În urmă cu câteva ore, Vasile Ștefănescu a anunțat rezultatele negocierilor avute cu Marcel Ciolacu. Ștefănescu s-a erijat în lider al transportatorilor și a negociat cu premierul în urma protestelor din ultimele zile.

A negociat două locuri eligibile

Ștefănescu a anunțat victorios că s-a convenit ca poliţele RCA pentru camioanele de peste 16 tone să se încheie la tariful de referinţă. El a mai spus că negocierile vor continua și în zilele următoare, astfel încât prețurile la RCA să fie reduse.

Vasile Ștefănescu a candidat, în 2016, la Camera Deputaților din partea PMP. Ștefănescu a negociat atunci chiar cu Traian Băsescu.

Citește și: Marcel Ciolacu a anunțat măsurile pentru transportatori și fermieri. Ce decizii se iau

„Astăzi am semnat un protocol de colaborare în ceea ce privește activitățile profesionale, dar și activitățile politice între Partidul Mișcarea Populară și Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România. (…) Ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă”, a declarat Traian Băsescu.

Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case

Astfel, președintele Vasile Ștefănescu a devenit membru în Consiliul Executiv Național al PMP. 

Președintele COTAR a spus, atunci, că speră ca Traian Băsescu să îi ajute să reducă RCA.


„Domnul președinte Traian Băsescu, dacă domnia sa a vrut să fie vârful nostru de lance împotriva acestor lucruri și să ne ajute, noi suntem alături de domnia sa până la capăt, cum și dânsul va fi alături de toate legile din transport, de infrastructură, tot ceea ce ne leagă pe noi și avem cerințe ca patronat”, a conchis Ștefănescu.

Ștefănescu nu a ajuns deputat pentru că PMP a luat puțin peste 5% și a avut doar 8 deputați în 2016.

Ștefănescu și-a depus declarația de avere în anul 2016, când a candidat la Camera Depuțaților. 

El are 2 case, 5 terenuri în București și 5 mașini. Ștefănescu avea, în 2016, acțiuni la mai multe firme și era președinte COTAR, președintele Federației Naționale a Operatorilor de Taxi și vicepreședinte din partea Uniunii Generale a Industriașilor. Mai jos, declarația lui de interese.

Liderul fermierilor și-a făcut partid politic

Newsweek a scris și că liderul protestelor fermierilor și-a făcut partid politic și a fost dat afară dintr-un altul gata constituit.

Omul cu căciulă albă, care negociază cu autoritățile zilele acestea lista de revendicări a fermierilor, Dănuț Andruș, este în pline demersuri pentru recunoașterea personalității juridice în instanțele de judecată a Partidului Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te