Încă 6 candidați, la Președinția României. Printre ei, un fost director SIE și o „vedetă” TV

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.10.2024 - 08:29
Încă 6 candidați, la Președinția României. Printre ei, un fost director SIE și o „vedetă” TV - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Buda
Încă 6 candidați, la Președinția României. Printre ei, un fost director SIE și o „vedetă” TV - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Buda

Încă 6 candidați s-au înscris în cursa pentru Președinția României pe ultima sută de metri. Printre ei se numără un fost director SIE și o „vedetă” TV. Biroul Electoral Central are 48 de ore să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea acestora.

SHARE

Alţi şase candidaţi, inclusiv fostul director interimar al SIE Silviu Predoiu și „vedeta” TV Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru, fiica patronului Realitatea TV Maricel Păcuraru, s-au înscris în cursa pentru Cotroceni sâmbătă, 5 octombrie 2024, în ultima zi de depunere a candidaturilor.

Biroul Electoral Central (BEC) are termen 48 de ore pentru a se pronunţa cu privire la înregistrarea sau respingerea acestora. 

În total, au fost depuse 19 candidaturi la Președinția României. Până acum au fost validate de BEC doar 7, din care una, cea a Dianei Şoşoacă este respinsă, după ce Curtea Constituţională a acceptat o contestaţie împotriva acesteia.

De asemenea, candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de BEC. Termenul limită pentru rămânerea defintivă a candidaturilor este 10 octombrie, relatează News.ro.

Citește și: Sighiartău (PNL): Eliminarea lui Șoșoacă din cursă, doar pentru a-l avantaja pe Ciolacu

Încă 6 candidați, la Președinția României. Printre ei, un fost director SIE și o „vedetă” TV

Conform  unui comunicat transmis de BEC după expirarea termenului limită de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale, pe lângă candidaturile lui Marcel Ciolacu şi a lui Ludovic Orban, sâmbătă, 5 octombrie, au mai fost înregistrate următoarele propuneri de candidaturi:

- Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale

- Oana Creţu - Partidul Social Democrat Unit (PSDU)

- Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie (PNR)

- Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN)

- Ciprian-Romeo Mega, Răzvan-Nicolae Constantinescu - Partidul Patrioţii Poporului Român (PPR)

Citește și: Cine e colega din SOS care a scos-o pe Șoșoacă din cursa prezidențială? „Vinde locuri cu 100.000 €”

De asemenea, odată cu depunerea candidaturilor propuse de către formaţiunile politice au fost înregistrate şi semnele electorale ce vor fi folosite de candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din acest an.

Biroul Electoral Central a validat până acum 7 candidaturi. În şedinţa de luni a validat candidatura lui George Simion la Preşedinţie, iar joi au fost validate alte şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă.

BEC  a respins candidatura lui Miron Cozma, iar CCR a admis o contestaţie la candidatura Dianei Şoşoacă, decizia, care e definitivă, elimnând-o pe aceasta din cursa electorală.

Vineri au fost depuse candidaturile lui Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi cea a Anei Birchall, iar sâmbătă cele ale lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban şi cele şase anunţate de BEC după încheierea perioadei de înscriere în cursa electorală.

BEC are 48 de ore pentru a se pronunţa asupra candidaturilor depuse vineri şi sâmbătă, iar deciziile BEC pot fi contestate la Curtea Constituţională.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te