Grindeanu: „Contractul pentru lotul 1 al Autostrăzii A7 a fost semnat. Este al doilea în 10 zile”

DE Daniel Toșa | 16.06.2022 - 11:46
Grindeanu: „Contractul pentru lotul 1 al Autostrăzii A7 a fost semnat. Este al doilea în 10 zile”/FOTO: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost semnat al doilea contract pentru construcția Autostrăzii A7 - pentru lotul 1 (Dumbrava-Mizil). Acesta este al doilea contract semnat în termen de 10 zile.

SHARE

Acesta a participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, la semnarea contractului între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, din A7.

"Vreau să le mulţumesc celor care au adus situaţia până aici, în primul rând colegilor de la CNAIR, dar şi autorităţilor locale şi ONG -urilor, pentru că ştiţi că pe această parte a autostrăzii de Moldova ONG-urile au avut un rol şi au un rol şi vor avea un rol important în viitor.

Vorbim de al doilea contract semnat în decurs de 10 zile, două din 13. Spunea domnul prim-ministru că ţinta pe care am spus-o şi în urmă cu 10 zile la Buzău şi anume ca toate cele 13 contracte pe A7 de la Ploieşti la Paşcani să fie semnate până la sfârşitul anului 2022, deşi bornele în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în ceea ce priveşte A7, finanţată prin sumele din PNRR, bornele în PNRR sunt până la sfârşitul anului 2023. Iată că lucrurile pot fi făcute înainte.

Citește și: VIDEO Zelenski: Ambițiile teritoriale ale Rusiei se întind de la Varșovia la Sofia. România, vizată

Asta este ţinta pe care colegii mei de la CNAIR şi toţi ceilalţi o ştiu", a afirmat Grindeanu.

El a precizat că în cazul contractului semnat joi este vorba de 21 de kilometri de autostradă şi de un termen de execuţie de 20 de luni, potrivit Agerpres.

Citește și: VIDEO Macron la Chișinău: Franţa va juca un rol important în inegrarea Moldovei în UE

"În cazul contractului de faţă vorbim de aproximativ 1,5 miliarde lei fără TVA, de 21 de kilometri de autostradă şi de un termen de execuţie de 20 de luni. Aşa că mă aştept ca, cât mai rapid, cei care au câştigat să înceapă să lucreze efectiv în teren. Acelaşi lucru l-am transmis şi săptămâna trecută la Buzău, avem un contract pe feeding roşu, adică şi SF-ul şi proiectul sunt făcute, astfel încât urmează doar partea de execuţie", a adăugat şeful de la Transporturi.

În final, Grindeanu a transmis succes, dar şi atenţionare constructorului: "Vă urez mult succes şi pot să fac şi o atenţionare: să vă ţineţi de termenele contractului astfel încât toate lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie".

Ministrul Transporturilor a precizat, pe Facebook, că valoarea contractului, finanţat prin PNRR, este de 1,468 miliarde de lei fără TVA, iar proiectul include construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 metri.

Autostrada Moldovei A7 va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te