Gigi Becali înființează Partidul Noua Gardă-Creștin Democrată. Un fost mare fotbalist i se alătură

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.03.2024 - 16:56
Gigi Becali înființează Partidul Nuua Gardă-Creștin Democrată. Un fost mare fotbalist i se alătură - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Gigi Becali înființează Partidul Noua Gardă-Creștin Democrată. Un fost mare fotbalist i se alătură. Demersul lui Becali a ajuns la tribunal, care urmează să se pronunțe.

SHARE

Patronul FCSB vrea să înregistreze un partid politic la Tribunal. Partidul se cheamă Partidul Noua Gardă-Creștin Democrată. Un fost mare fotbalist de națională, Ionuț Luțu, este printre fondatori.

Gigi Becali înființează Partidul Noua Gardă-Creștin Democrată. Un fost mare fotbalist i se alătură

Numele partidul este unul dătător de fiori, amintind de extrema dreaptă din perioada interbelică, cea care a făcut atât de mult rău României.

Citește și: Gigi Becali s-a dus la spital după 13 ore de la accident și a spus că este rănit. Poliția anchetează

Se întrece cu Șoșoacă și cu Simion

După cum sună numele partidului, Becali se va alinia pe așa-zisa linie suveranistă care e ocupată, azi, de partidul lui George Simion - AUR și de partidul Dianei Șoșoacă.

Și Becali a avut poziții controversate față de pandemia de COVID, dar și față de rolul femeii în societate considerând că ridicol  că bărbatul este cel care „stăpânește”.

Becali este patronul echipei de fotbal FCSB. Becali a mai fost în politică și a candidat la președinția României. În 2009 când și-a depus candidatura din partea Partidului Noua Generație a spus:

„Mi-am propus un singur lucru, pe care nu vi-l spun acum, o să vi-l spun după aia: care este cel mai esenţial lucru pentru România. E legat şi de criza economică, pentru că dacă va ajunge să conducă ţara o persoana pe care o ştiu eu, se va duce dracu' România", a afirmat liderul Partidului Noua Generaţie - Creştin Democrat.

A luat 16.000 de voturi.

Becali a candidat și în 2004, când a obținut mai multe voturi: 184.000.

A fost condamnat 

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

Citește și: Gigi Becali riscă să se întoarcă în pușcărie după ce a fost și a votat pentru familia tradițională

Zilele trecute, Becali a anunțat o mare victorie la CEDO. Gigi Becali a obținut o victorie importantă împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul legat de condamnarea sa în celebrul „Dosar Valiza”.

El ar putea să fie despăgubit cu 9.000.000 euro.

Citește și: Răsturnare de situație în „Cazul Valiza”. Becali cere daune de 9 milioane de euro după decizia CEDO

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te