Pe cine mai racolează AUR: un fost ministru și un primar PSD, fata lui Vadim și „tatăl păcănelelor”

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.11.2023 - 19:10
Pe cine mai racolează George Simon în AUR - Foto: Facebook / George Simion

George Simion a adus în partid alți „traseiști”: fata lui Vadim Tudor, pe Ilan Laufer, fost ministru PSD pentru mediul de afaceri, dar și un fost primar PSD, ales deputat pe listele social democraților.

SHARE

George Simion i-a racolat în AUR pe fata lui Vadim Tudor (care a fost în PRM), pe Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri în guvernul PSD condus de Mihai Tudose și pe fostul primar al sectorului 5, Daniel Florea.

Nu e prima oară când AUR caută oameni în alte partide. Candidații de pe locuri eligibile la alegerile parlamentare sunt proveniți din alte partide.

George Simon a racolat în AUR un ministru, un primar PSD, fata lui Vadim 

George Simion l-a adus în partid și pe Sorin Constantinescu, un om de afaceri care a activat în lumea jocurilor de noroc. 

Sorin Constantinescu (n. 11 august 1967, Timișoara, România) este un antreprenor român și consultant în afaceri, fondatorul Pokerfest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est și fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc. Detalii AICI

Simion a făcut un imens scandal pentru a câștiga capital politic pe tema jocurilor de noroc. El a spus că trebuie interzise jocurile de noroc în zonele din România unde e sărăcie.

Azi, se afișează cu „tatăl” jocurilor de noroc din România.

Simion a cerut oamenilor să pună presiune pe parlamentari ca să dea afară jocurile de noroc din România. 

Constantinescu se consideră o victimă a lui Ciolacu și a recunoscuct că a fost la școala de vară AUR, unde a ținut o prelegere, dar nu a vorbit cu Simion.

Șeful jocurilor de noroc în partidul AUR

”Am fost invitat la o școală de vară AUR, acum o săptămână, cu Dan Puric și cu alți speakeri. Am avut și o întâlnire cu George Simion, fără să deschidem absolut deloc subiectul jocurilor de noroc”, a spus Constantinescu.

Lidia Vadim a fost primită și ea în AUR, după ce anterior fusese în PRM. E pe undeva de înțeles această apropiere, date fiind ieșirile extremiste ale lui Vadim Tudor, care îl apropie de multe dintre declarațiile controversate ale AUR.

Ilan Laufer a fost ministru al mediului de afaceri în guvernul Tudose. Laufer a candidat la primăria București având 0,1% din voturi. Apoi a intrat în partidul lui Ponta - Pro România.

Laufer, declarații halucinante în timpul pandemiei de COVID

„În ultima săptămână am primit informații din mai multe surse credibile și diferite, conform cărora există un fenomen la nivel național în România prin care se încearcă denaturarea motivului real de deces al pacienților cu boli cronice, care nu au fost infectați cu coronavirus. Astfel, se pare că membrii familiilor acestora sunt ofertați cu sume cuprinse între 3000 și 4000 de lei pentru a declara că motivul decesului este COVID-19”, a spus Laufer.

Citește și: Fost ministru PSD: familiile primesc 4.000 de lei pentru a-și declara rudele moarte de COVID

Deputatul PSD, Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a fost adus în AUR. 

El a anunțat că demisionează din PSD în urmă cu un an. 

„01.09.2022- Astăzi, am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung și în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale și politice.

Nu plec la alt partid. Nu candidez și nu am avut niciodată intenția de a candida la alegerile locale parțiale pentru funcția de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susțină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid", a scris Florea pe Facebook.

Citește și: Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, pleacă din PSD. Judecător, director AVAS și PDL-ist

Ultimul adus în AUR este Mohammad Murad, fost candidat independent la funcţia de primar al municipiului Mangalia. El a fost filmat în timp ce împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi sloganul electoral.

„Europenii” din AUR, tot de import

AUR a trebuit să importe și candidați la europaralmentare, după cum a scris Newsweek.

Candidații AUR la europarlamentare, aflați pe loc eligibil, au lucrat pentru Dan Voiculescu, Gabriela Firea sau Liviu Dragnea. 

Mugur Mihăescu (locul 2) a fost consilierul Gabrielei Firea. Ioana Bruynseels (loc 4) e candidata lui Dan Voiculescu la Cotroceni. Avram Fițiu (loc 5) a candidat la primăria Cluj din partea PMP.

Citește și: Candidații AUR la europarlamentare i-au avut șefi pe Dan Voiculescu, Gabriela Firea, Liviu Dragnea

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te