Generalul Silviu Predoiu, fostul adjunct al SIE, și-a dat demisia din partidul lui Ponta

DE Petru Zoltan | 07.04.2021 - 11:40
Generalul Silviu Predoiu, fostul adjunct al SIE, și-a dat demisia din partidul lui Ponta/FOTO: Facebook/Silviu Predoiu

Generalul Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE, și-a dat demisa din partidul Pro România, partid condus de Victor Ponta. Decizia fostului șef al spionilor români a fost anunțată de acesta pe Facebook.

SHARE

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Silviu Predoiu, directorul adjunct al Serviciului de Informații Externe, pe 3 august 2018.

Lăsat la vatră, generalul cu patru stele s-a reorientat către politică. Inițial, a fost consilierul special al lui Victor Ponta, liderul partidului Pro România. Apoi, a semnat adeziunea de membru de partid și a fost numit secretar executiv al partidului.

A candidat pe listele Pro România pentru un funcția de deputat de București, dar a prins de abia locul trei pe listă, considerat în preajma alegerilor parlamentare ca fiind loc neeligibil. După numărarea voturilor, s-a constat că, oricum, partidul lui Victor Ponta nu a reușit nici măcar să intre în Parlamentul României.

Generalul Silviu Predoiu se dă dezamăgit

După 15 luni de la intrarea în viața politică, generalul Silviu Predoiu și-a anunțat demisia din partidul lui Victor Ponta.

Citește și: VIDEO & FOTO Rusia testează o superarmă care poate provoca un tsunami radioactiv. Imagini din satelit

„Astăzi, la 15 luni de la înregistrarea cererii de adeziune, am hotărât, nu cu ușurință, să mă retrag din partid și, dacă nu din alte motive, atunci doar și numai pentru simetrie îmi pare potrivit să o comunic și public”, a scris Silviu Predoiu.

Tot el a povestit că la partid a întâlnit oameni care își doreau să facă ceva pentru comunitate, dar a întâlnit și persoane pe care nu ar fi dorit să le cunoască: „oameni mici însă cu ambiții uriașe, animați doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii”.

„În fapt, cred că motivele pentru care plec din acest partid sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulți dintre cunoscuții mei să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. Dar chiar și asa, după toate lecțiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei. Pentru că politica este despre noi, politica sau mai ales felul în care se face aceasta ne influențează profund viața iar criza prin care trecem ne arată mai mult ca niciodată cât de importantă este coerența politicilor publice și, în primul rând, calitatea oamenilor care le promovează. Iar dacă vrem cu adevărat să schimbăm în bine viața noastră și a celor din jurul nostru, trebuie să ne implicăm”, a mai spus generalul în postarea prin care și-a anunțat demisia.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te