Gaură de 15 milioane de euro, la PSD. Noua conducere vrea audit

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.12.2019 - 09:13

Partidul Social Democrat a acumulat datorii în valoare de aproximativ 15 milioane de euro în ultimele șase luni. Această sumă include cheltuielile făcute în campania pentru prezidențiale, potrivit unor surse din partid.

SHARE

PSD încasează lunar de la stat o subvenție de aproximativ 2,5 milioane de euro (11.979.329,42 lei, mai exact), subvenția anuală în 2019 ajungând la aproape 30 de milioane de euro. Dar Viorica Dăncilă a avut cea mai scumpă campanie electorală - aproape 16 milioane de lei (cca. 3,4 milioane de euro), dintre care doar 1,5 milioane de lei au fost din finanțari private.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul ședinței Comitetului Executiv de miercuri, 4 decembrie, că „PSD își va onora toate datoriile”. Iar întrebat dacă este vorba despre o sumă de 15 milioane de euro, Ciolacu a replicat că nu a stat să facă socoteli, calcule din lei în euro. „Nu știu această sumă, nu o am scrisă pe o hârtie”, a adăugat Ciolacu.

„PSD și-a asumat candidatul, deci și-a asumat și cheltuilelile. Nu sunt cheltuieli care depășesc imaginația”, a mai spus Ciolacu.

Fostul președinte PSD Viorica Dăncilă a declarat că ”au fost datorii și înainte, sunt și acum. Au fost și datorii care au fost preluate. Eu cred că se va face o inventariere a datoriilor și cred că nu este nimic care să creeze semne de întrebare (...). Nu am o evidență clară. Sunt sigură că există document pentru fiecare cheltuială făcută la partid, nimeni nu și-ar fi permis să facă o cheltuială care să nu fie dublată de actele justificative”.

Iar același lucru a fost susținut și de fostul secretar general al PSD Mihai Fifor, care a spus că datoriile pe care le are partidul pot fi justificate, deoarece a fost o campanie electorală și există documente și contracte în acest sens.

Citește și...

Subvenţii de peste 21 milioane de lei pentru partidele politice, în noiembrie

Cum a fost demis directorul AEP care a început să controleze cum cheltuia PSD banii publici

Cum a recuperat Newsweek 3,5 milioane de lei de la PSD

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.