Marea Britanie şi Franţa s-au numărat printre susţinătorii cei mai vocali ai propunerilor de impozitare a companiilor mari de tehnologie. Acest lucru a aşezat cele două state într-o poziţie oarecum divergentă cu Statele Unite, care şi-au exprimat îngrijorarea că firmele americane sunt incorect tratate, în cadrul discuţiilor legate de codul impozitării companiilor cu extindere globală.
Referitor la războiul comercial dintre SUA și China, miniștrii de finanțe din G20 au concluzionat că „tensiunile comerciale și cele geopolitice s-au intensificat, sporind riscurile asupra creșterii la nivel mondial”, dar au renunțat la solicitarea expresă pentru o soluție. Clauza „recunoaște necesitatea stringentă de a rezolva tensiunile comerciale” a fost ștearsă la insistența Statelor Unite, Washingtonul dorind să evite presiunile până la summitul Trump-Xi, care va avea loc la 28-29 iunie, la Osaka.
De asemenea, declarația nu conține constatarea faptului că războiul comercial SUA-China a afectat creșterea globală.
În comunicat se cere claritate fiscală asupra proiectul chinez ”Noul drum al mătăsii”, atât în privința sumelor gestionate de debitori și creditori, cât și în privința susținerii unei asemenea infrastructuri uriașe, o inițiativă lansată în urma plângerilor că țările sărace de pe traiectoria Drumului Mătăsii se îneacă în datorii pe care nu le pot plăti.