Fostul pușcăriaș Dan Voiculescu publică la Editura Academiei. Lansarea: la Biblioteca Academiei

DE Mircea Marian | Actualizat: 28.05.2021 - 17:24
Foto: PPUSL

Fostul pușcăriaș Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare pentru corupție, și-a publicat cartea “Tratatul Umanismului Pragmatic“ la Editura Academiei Române. Lansarea a avut loc la Biblioteca Academiei.

SHARE

“Profesorul Dan Voiculescu a lansat, joi, la Biblioteca Academiei Române, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă dedicată doctrinei pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de trei decenii“, anunță un comunicat al PPUSL, formațiunea fondată și controlată de Dan Voiculescu.

Citește și: De la 1 iunie, nunți și botezuri fără limită de participanți. Doar vaccinați cu ambele doze

La lansare au fost prezenți, printre alții, actorul George Mihăiță, Teodor Meleșcanu, Alessandra Stoicescu, Octavia Geamănu, Gabriela Firea, Daniel Zamfir, deputații umaniști Ana Loredana Predescu, Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu și Vlad Popescu, Cristian Popescu Piedone și Ramona Ioana Bruynseels, candidat umanist la alegerile prezidențiale din 2019.

Fostul pușcăriaș Dan Voiculescu publică la Editura Academiei

Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru fapte de corupție, în dosarul ICA, fiind eliberat după circa trei ani. ANAF n-a reușit să recupereze decât o mică parte din prejudiciul de 60 de milioane de euro. 

În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Dan Voiculescu a fost turnător al Securității. 

“Astăzi, în ziua lansării Tratatului, vreau doar să mulțumesc familiei mele, care mi-a înțeles și susținut preocuparea constantă pentru doctrina umanistă, Editurii Academiei Române pentru susținerea acestui proiect, precum și prietenilor, colaboratorilor și adversarilor de bună credință din politica românească, care au contribuit, cu sau fără intenție, la selectarea și sedimentarea nucleului teoretic al umanismului pragmatic – marile idei, principii și valori se validează inclusiv prin confruntarea constructivă cu opinii și concepții semnificativ diferite“, a scris Voiculescu, pe blogul său. 

Citește și: EXCLUSIV Interlopul Rechinu are un ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

Academia Română primește de la buget o subvenție de circa 120 de milioane de euro, deși deține o avere uriașă. Președintele Academiei are dreptul la locuință de protocol. 

În 2016, presa scria că DNA ar cerceta contractele de arendă dintre Academia Română și firmele lui Dan Voiculescu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.