Foști parteneri de afaceri ai lui Burci, mogulul penal de la „Adevărul”, fani dedicați ai USRPLUS

DE Alexandru Pop | 20.04.2021 - 18:07
Cristian Burci/FOTO: Facebook

Foarte absent în ultima vreme din România, mogulul Cristian Burci este bine reprezentat în țară de publicațiile pe care le controlează. Și, uneori, chiar de angajații acestora, în nume propriu.

SHARE

Această reprezentare se manifestă prin simpla existență a instituțiilor media, una de domeniul miracolului, câtă vreme cotidianul "Adevărul", de exemplu, este în reorganizare de ani de zile și peste nouă milioane de lei este suma datorată statului.

Citește și: Adevărul Holding SRL, 9,3 milioane de lei la stat

Printre multele firme deținute de-a lungul timpului de către Burci se numără și Exact Cercetare și Consultanță SRL.

Firma a fost înființată în 2007 de Georgeta Lăcrămioara Loghin împreună cu câțiva parteneri.

În februarie 2010, dată la care Loghin era de mult asociat unic al firmei, aceasta a cooptat noi asociați: Nora Marcovici, Diana Toboșaru și Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA Luxemburg. Compania luxemburgheză era și este reprezentată de Cristian Burci iar Marcovici și Toboșaru sunt două dintre asociatele de serviciu ale companiilor controlate de mogulul de la Adevărul.

După șase ani și o lună, în martie 2016, an în care Burci a fost și reținut într-un penal al DIICOT, mogulul și partenerii săi tradiționali au ieșit din Exact Cercetare și Consultanță SRL.

Citește și: Cristi Burci, care deține Adevărul și Prima TV, lovit de un sechestru DIICOT de 36 milioane euro

Dar Georgeta Lăcrămioara Loghin nu a rămas singură în firmă, ci a cooptat alți doi asociați. Ulterior, a rămas doar cu unul: Julien Costinel Zidaru.

În 2019, Loghin și Zidaru au dizolvat Exact Cercetare și Consultanță SRL și s-au concentrat pe Exact Business Solutions SRL, înființată în aprilie 2016 și activă și în prezent.

Georgeta Lăcrămioara Loghin și Julien Costinel Zidaru sunt fani dedicați ai USRPLUS, exact ca unii dintre angajații lui Burci, mogulul penal cu averea sub sechestru.

Cei doi parteneri de afaceri afișează în mod constant îndemnuri electorale pe Facebook, însoțite de logo-urile actualului partid USRPLUS, fostă alianță politică.

Citește și: Rolul lui Burci în vizita lui Dragnea la inaugurarea lui Trump

Problemele penale ale lui Cristian Burci nu par să fie o problemă pentru nimeni, nici măcar pentru Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. Acesta din urmă vorbește în mod constant despre “mafia din Sănătate”, dar nu a explicat niciodată dacă a făcut ceva concret în legătură cu unele companii despre care media au scris în repetate rânduri că ar fi primit contracte ciudate în Sănătate.

Citește și: Cum a folosit masonul Hideg o bucătăreasă ca să vândă statului măști la suprapreț de 11,3 mil. EUR

Unele dintre aceste firme au fost prezentate ca fiind profund conectate la interesele de afaceri ale lui Cristian Burci.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te