Fabulosul CV al deputatului PSD Ostaficiuc: de la electrician la Colegiul Național de Apărare

DE Alexandru Pop | 13.02.2021 - 20:11
Marius Ostaficiuc/FOTO: Facebook

În 1995, Marius Ostaficiuc absolvea o școală profesională de electricieni. În 2017, după 22 de ani, absolvea Colegiul Național de Apărare. În 2020, a devenit deputat PSD. Între timp, a lucrat aproape numai la stat pe diverse funcții de șef. Cum a fost posibil?

SHARE

Între 1992 și 1995, Ostaficiuc a absolvit Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Iași. Era, oficial, electrician a fost și angajat la ce se numea atunci RENEL.

Trei ani mai târziu, totuși, mai primea o diplomă: cea de bacalaureat, la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Iași.

Din acel moment, nimic nu l-a mai oprit pe Ostaficiuc să acumuleze diplome. Astfel, în 2003, își ia licența în Drept la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași.

În 2008, actualul deputat PSD își ia prima diplomă de master, de la Facultatea de Sociologie a Universității București: "Administraţie Publică Drept administrativ, protocol şi relaţii publice, legislaţia muncii, strategii şi tehnici de comunicare".

În 2010, omul obține al doilea master: "Managementul proiectelor şi al campaniilor publice" (Universitatea "Petre Andrei" din Iași).

Tot în 2010 face rost și de o diplomă de "expert achiziţii publice" de la Centrul de Studii și Cercetare Brașov (!).

În 2012, al treilea master, dar nu se știe în ce domeniu, omul nu precizează în CV decât că a luat diploma tot de la Universitatea "Petre Andrei" din Iași.

Citește și: Cum s-a angajat nevasta deputatului PSD Ostaficiuc la Drumuri și Poduri Iași când el era șef acolo

În 2013, Marius Ostaficiuc devine mediator autorizat (după 90 de ore la Fundația Camerei de Arbitraj și Mediere din Iași) și arbitru judiciar (după 80 de ore tot la Fundația Camerei de Arbitraj și Mediere din Iași). 

În 2015, obține o diplomă și de la Institutul Diplomatic Român în "politica externă şi diplomaţie".

Tot în 2015 se mai alege cu o diplomă de "pregătire de conştientizare AVSEC" de la o firmă de pe aeroportul Otopeni.

Iar în 2017, face un curs la Colegiul Național de Apărare, de nici două luni, care-l face expert în "securitate şi bună guvernare".

Citește și: Războiul unui deputat PSD cu o carte pentru copii: nu a înțeles „greșelile” gramaticale

Două slujbe și liceu la zi

Cum o fi făcut toate aceste studii Ostaficiuc este un mister câtă vreme fostul electrician era și angajat prin diverse locuri.

Astfel, după absolvirea școlii profesionale, Ostaficiuc a lucrat ca electrician la RENEL timp de patru ani (1995 - 1999). Cum între 1995 și 1998 a făcut și trei ani de liceu teoretic, se poate ușor înțelege că omul are o mare capacitate de concentrare. Bașca, chiar primii doi ani de liceu teoretic (1995 - 1997) a fost și agent de asigurări. Așadar, două slujbe în paralel cu liceul: geniu.

Expert pentru deputatul Dorneanu

Asta nu e totul: pe toată durata studiilor universitare, Ostaficiuc a lucrat. În perioada 1999 - 2001 a fost agent de vânzări al unei firme de pază iar în perioada 2001 - 2003 a fost... referent parlamentar la deputatul PDSR Cristian Sandache

Iar timp de cinci ani (2003 - 2008), Ostaficiuc a fost expert parlamentar al deputatului PSD Valer Dorneanu, nimeni altul decât actualul șef al Curții Constituționale.

În paralel, Ostaficiuc lucra și la compania locală Salubris Iași (2004 - 2006).

Dacă vă pasionează chiar toate detaliile, CV-ul lui Ostaficiuc se găsește aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.