EXCLUSIV Ghinea vrea să toace 29 de milioane euro pe propaganda PNRR, deși programul nu este aprobat

DE Valentin Mirică, Alexandru Pop | Actualizat: 18.08.2021 - 13:10
Ghinea vrea să toace 29 de milioane euro pe propaganda PNRR Foto: Captură video

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de Cristian Ghinea, pregătește o campanie “de comunicare“ pe PNRR, deși acest plan va fi aprobat, în cel mai bun caz, abia în octombrie.

SHARE

O consilieră a ministrului Ghinea, Ioana Morovan, a început să bombardeze ministerele și instituțiile implicate în PNRR cu mesaje despre viitoarea campanie de comunicare legată de acest program. 

Suma care va fi destinată comunicării este uriașă: 0,1% din PNRR, adică circa 29 de milioane de euro. Pentru comparație, guvernul Orban a subvenționat presa, în perioada pandemiei, cu 40 de milioane de euro. 

Citește și: Mama lui Dan Vîlceanu, afaceri extrem de profitabile cu statul, mai ales în guvernarea liberală

Bugetul total alocat comunicării, potrivit estimărilor procentuale de mai sus, se ridică la circa 29 milioane euro, adică un procent global de 0,1% din totalul alocării PNRR“, se arată într-un document Word, intitulat “Comunicare“ și transmis de Ioana Morovan către mai mulți angajați guvernamentali din structurile ministerelor Energiei, Economiei, Investițiilor și Proiectelor Europene, Mediului sau de la Palatul Victoria. 

Ghinea vrea să toace 29 de milioane euro pe propaganda PNRR

Ministerul lui Ghinea, MIPE, va coordona comunicarea. 

În documentul Word se arată cam ce proiecte vor fi comunicate cu prioritate și cum vor arăta mesajele:

“Valul Renovării“, “România modernă și reformată“ sau “un sprijin benefic pentru România pentru a implementa reforme esențiale pentru dezvoltarea țării“. Sloganul campaniei va fi: „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.

“Un eveniment online/offline în comun cu Reprezentanța Comisiei Europene în București de prezentare a planului final transmis Comisiei Europene. Evenimentul își propune să marcheze „Ziua de start PNRR”, cu o prezentare extinsă a planului în câteva sesiuni de dezbatere. Speakeri principali ar urma să fie: ministrul coordonator, un Comisar european, alți miniștri și beneficiari. Va beneficia de comunicare integrată cu un mix complex de instrumente“, a mai anunțat Morovan. 

CITEȘTE ȘI: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul

“Pe acest calendar, în ultimele zece zile din septembrie vom avea decizia Comisiei privitoare la PNRR-ul României. Apoi vom avea în octombrie decizia Consiliului şi să terminăm această sagă care a durat mai mult decât aş fi dorit eu, care este mai complicată decât aş fi dorit eu şi multă altă lume, dar care reprezintă noutate absolută în sensul de a avea la pachet mulţi bani şi multe reforme”, a explicat Cristian Ghinea, care nu a uitat să menționeze că, în această perioadă, la MIPE se muncește “foarte mult“, în timp ce, la Comisia Europeană, “e perioadă de concedii, se munceşte mai puţin“. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te