Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, ales chestor al Parlamentului European. A fost singurul candidat

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.11.2023 - 15:57
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, ales chestor al Parlamentului European. A fost singurul candidat - Foto: Facebook/Victor Negrescu

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a fost ales chestor al Parlamentului European, pentru a o înlocui pe eurodeputata slovacă Monika Benova (neafiliată).

SHARE

Negrescu a fost singurul candidat. Pe baza regulamentului de procedură al Parlamentului European, un nou chestor este ales pentru a ocupa un post vacant, în ordinea de precedenţă existentă. Astfel, Victor Negrescu a devenit cel de-al treilea chestor al PE.

Citește și: Primarul Cherecheș a cărat 1.500.000 € într-un seif din Germania în tranșe de sub 10.000 €

Chestorii PE sunt responsabili, în primul rând, de chestiunile administrative şi financiare care privesc direct eurodeputaţii

Cei cinci chestori ai Parlamentului European sunt responsabili, în primul rând, de chestiunile administrative şi financiare care privesc direct eurodeputaţii.

Eurodeputatul român a declarat că alegerea sa în funcţia de chestor evidenţiază faptul că România trebuie să fie mai bine reprezentată şi mai influentă la la nivel european, atât în interesul ei, cât şi al Uniunii Europene.

„Am fost ales chestor a Parlamentului European şi sunt onorat de această oportunitate de a reprezenta România şi Partidul Social Democrat la acest nivel în legislativul european. 

Am putea spune că este cea mai importantă funcţie pe care o ocupă România în legislativul european în acest mandat şi ţin să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit în această direcţie.

În această calitate voi gestiona relaţia cu grupurile politice, cu Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi cu birourile de legătură ale Parlamentului European.

Citește și: Cătălin Predoiu a numit în fruntea DGA un specialist în criminalitate economico-financiară

Este o ocazie bună să arătăm că într-adevăr, noi, românii, putem conta în procesul legislativ european şi în acelaşi timp, subliniază ceea ce am mai spus şi cu alte ocazii, faptul că România trebuie să fie mai bine reprezentată la nivel european, mai influentă, evident şi în interesul României, dar şi în interesul UE şi sper să contribui la acest efort împreună cu toţi colegii mei din legislativul european şi în mod special cu colegii mei din grupul S&D şi delegaţia Partidului Social Democrat de aici, din legislativul european”, a afirmat Negrescu, potrivit Agerpres.

Victor Negrescu s-a născut în august 1985, la București, și este cadru universitar și om politic de stânga, fost ministru delegat pentru afaceri europene (iunie 2017 – noiembrie 2018) și membru al Parlamentului European (iulie 2014 – iunie 2017, februarie 2020 – prezent). La 1 februarie 2020, Victor Negrescu a preluat mandatul de europarlamentar, ca urmare a faptului că România a obținut, după Brexit, un nou mandat în Parlamentul European.

Negrescu este vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație, raportor al Comisiei pentru Cultură și Educație privind construirea politicii în domeniul educației digitale, și membru în Comisia pentru bugete, activând în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te