Eurodeputata PSD Țapardel a economisit 350.000 euro în cinci ani de mandat

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.03.2019 - 16:38

Una dintre cele mai vocale eurodeputate PSD, care au susținut modificările partidului la legile justiției, s-a „aranjat” pe viață după un singur mandat la Bruxelles.

SHARE

Claudia Țapardel era o necunoscută în politică în anul 2014. Era proaspăt consilier general în Consiliul General al Municipiului București și, potrivit declarației sale de avere, nu avea case, terenuri, ci doar un cont cu aproximativ 12.000 de euro.

La venituri, Țapardel a trecut, în declarația de avere din 2014, o bursă doctorală de 2.200 de lei pe lună. În 2013, Țapardel câștigase ca angajată la Economatul sectorului 5 (Ideea lui Vanghelie) suma de 30.200 de lei pentru 10 luni, adică 3.000 de lei pe lună, undeva sub 1.000 de euro pe lună.

Apoi, s-a mutat la Direcția generală de protecția a copilului Sector 3 de unde ridica, lunar, tot aproximativ 3.000 de lei.   

Țapardel a economisit toți banii câștigați ca europarlamentar

Claudia Țapardel, sprijinită de fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, potrivit mai multor surse, devine, în 2014, europarlamentar. Salariul ei de europarlamentar ajunge la 79.000 de euro pe an, adică 6.500 de euro pe lună. Țapardel câștiga de 7 ori mai mult decât încasa de la primăriile din București.

Claudia Țapardel a fost extraordinar de strângătoare. Funcția de europarlamentar îi permitea acest lucru, deoarece, în afară de salariu, are asigurată o diurnă uriașă, cazare, zboruri gratuit spre casă, o echipă de consilieri gata plătită. Astfel, în 2019, la încheierea mandatului averea lui Țapardel a crescut de 35 de ori față de 2014.

În declarația de avere, din iunie 2018, Țapardel nota că, în 2016, și-a cumpărat un apartament de 72 mp în București. În conturi, Țapardel avea 355.000 de euro, de aproape 35 de ori mai mult decât în 2014 când a ajuns europaramentar.  

Banii sunt ținuți în opt conturi. Țapardel nu are credite, ea menționând doar că a cotizat la PSD suma de 28.000 lei. Țapardel a economisit toți banii câștigați ca europarlamentar.

Citește și Cât câștigă un europarlamentar: sute de mii de euro. Controversele din Parlamentul European

În slujba partidului, afară de pe listă

Țapardel părea că trăiește într-o realitate paralelă, preluând discursul PSD legat de abuzururile din justiție. „Să vorbim despre Justiția televizată, despre cariere și imagine publică distruse în urma unor dosare bazate pe probe neconcludente și putin solide…

Poate că ar trebui să discutăm aici, în forul democrației europene, despre sutele, dacă nu miile de vieți distruse în România, prin nerespectarea acestui principiu consfințit de legislația europeană. Și anume principiul nevinovăției”, declara Țapardel. 

Deși un „pitbull” al PSD la Bruxeles, Țapardel nu a mai prins un nou mandat. Conform listei citite de Liviu Dargnea pe lista pentru europarlamentare se regăsesc, în ordine: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda,  Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu,  Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te