După ce Moise Guran și-a bătut joc de el, Barna îi mulțumește pentru că „a cărat și el sacii“

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.12.2020 - 22:58
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce Moise Guran a relatat, într-o lungă postare pe blogul său, experiența sa din USR-PLUS și a scris, printre altele, că Barna face “balet“, acum președintele USR-PLUS îi mulțumește public.

SHARE

“USRPLUS este precum o caravană a schimbării care străbate un drum lung și greu și complicat prin mlaștini și deșert și urcușuri și viroage. Acum am ajuns într-o primă cetate unde sunt foarte multe de făcut și de dovedit.

Însă pe drumul până aici, timp de două luni Moise Guran a cărat și el sacii alături de mine, de Dacian și de toți colegii mei din USRPLUS. Asta e ceea ce contează.
 
Mulțumim, Moise!“, a scris Dan Barna, pe Facebook. 
 
Guran a scris, pe blogul său, că Dan Barna făcea “balet“ în partid și a relatat, ironic, reacția președintelui USR când agenda sa preferată a fost stropită cu apă. 
 
“Am vărsat din greșeală (jur!) un pahar cu apă și i-am distrus lui Barna o agendă mică și elegantă la care părea să țină foarte mult. Pentru o fracțiune de secundă i-am simțit părerea de rău după agenda aia, dar a fost calm, a zâmbit și a zis că nu face nimic.
 
I-am observat cu atenție reacția, supărarea, frântă imediat de un aer impasibil – nu face nimic.Incidentul ăla și altele care au urmat, m-au făcut să înțeleg că tipul era un negociator mult mai complicat decât îl bănuisem, un adevărat hrebenciuc în fașă.
 
Între timp a ajuns vice prim-ministru, deși a pierdut prezidențialele, localele, iar la parlamentare alianța (nu doar USR-ul) n-a mai luat nici măcar un milion de voturi“, a povestit Moise Guran. 
 
El l-a acuzat pe Barna că a orchestrat huiduirea lui Dacian Cioloș.
 
“Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache de la PLUS au venit în mijlocul lor și au încercat să le explice că o fuziune nu trebuie să îi umilească pe membrii celuilalt partid. Au fost luați cu huo! și umiliți ei înșiși. Atacul n-a fost însă orchestrat de nicușoriști ci de Barna și locotenenții săi, în timp ce majoritatea celor din sală, oameni decenți cum am mai spus – Coliban, Armand, Cristina Prună, se uitau și ei la spectacol la fel de oripilați ca și mine.
 
Atunci am văzut exact cum funcționa mecanismul de blocaj asigurat de statutul lăsat moștenire de Nicușor Dan, dar și cel de supraviețuire al lui Barna, care-l folosea pe Cioloș pe post de lup, ca să coalizeze haitele din propriul partid“, a relatat Guran. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.