„Cer autorităţilor responsabile cu ordinea publică să restabilim ordinea şi să restabilim circulaţia metroului. În acest moment având o tulburare de ordine publică, măsurile care trebuie luate sunt de natura ordinii publice. (...) Iar autorităţile care veghează la ordinea publică şi au aceste responsabilităţi trebuie să-şi facă datoria, pentru că numai ele pot elibera şinele de aceşti ilegalişti", a afirmat Cătălin Drulă.
Ministrul Transporturilor a indicat că nu sprijină dialogul cu protestatarii de la metrou, deoarece acţiunea acestora este ilegală, şi a subliniat că statul român nu va face niciun pas în spate "în faţa mafiei".
"Există un cadru formal în care se face dialogul social, evident, şi conducerea Metrorex este şi a fost deschisă la un astfel de dialog, dar un dialog este un dialog, aceasta este o acţiune ilegală după toate legile. (...) În momentul de faţă metroul nu circulă din cauza unei situaţii care ţine de zona de ordine publică, avem autorităţi în zona de ordine publică, care trebuie să-şi facă datoria, acolo fiind o acţiune ilegală pe absolut toate planurile. Nu este o acţiune sindicală, nu este grevă declarată, legea 55 nu permite organizarea pe timp de pandemie.(...) Avem autorităţi responsabile cu ordinea publică şi sunt convins că vor acţiona dacă - şi nu-mi doresc să se ajungă acolo - oamenii, care eu cred că cei mai mulţi sunt manipulaţi de liderul sindical, nu renunţă la această acţiune absolut abuzivă. Este o infrastructură critică a statului român, nu este în proprietatea domnului Rădoi, bucureştenii au dreptul să circule cu metroul şi statul nu va mai da niciun pas în spate în faţa mafiei", a menţionat Cătălin Drulă.
Ministrul Transporturilor a apreciat că blocarea metroului creşte riscul îmbolnăvirii călătorilor în celelalte mijloace de transport.
"Compania Metrorex evaluează pagubele şi vă spun că se ridică la milioane de lei pentru ziua de astăzi, cifra este în curs de finalizare, şi se va îndrepta împotriva celor responsabili, pentru a recupera aceşti bani. Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent, din nou. Fiecare minut de întârziere înseamnă creşterea riscului ca bucureştenii să se îmbolnăvească în mijloacele de transport supra-aglomerate, şi le cer celor implicaţi şi poate mulţi dintre ei manipulaţi, în al treisprezecelea ceas, să nu mai persiste în această acţiune şi să se oprească din încălcarea legii", a precizat Cătălin Drulă.