Datorii de aproape 43.000 de lei, dispărute în declarația de avere a deputatei AUR Dumitrina Mitrea

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 02.02.2021 - 16:41
Deputata AUR Dumitrina Mitrea , pe contul oficial de Facebook, deschis în ianuarie 2021. Sursa: Facebook

Deputata AUR Dumitrina Mitrea, aleasă în Parlament în Neamț alături de filosoful Sorin Lavric, are două declarații de avere complet diferite, depuse la distanță de două luni. Din ultima, lipsesc datorii de aproape 43.000 de lei și joburile pe care le avea aleasa AUR.

SHARE

Astfel, în declarația de avere depusă în 19 octombrie 2020, disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), Dumitrina Mitrea, șefa AUR Neamț și-a trecut la datorii două împrumuturi: unul către ING, contractat în 2007, scadent în 2023 – de 15.000 de lei, și unul la Banca Transilvania, contractat în 2008, scadent în 2024 – de 27.830 de lei.

Declarația de avere disponibilă pe site-ul ANI: 

Însă cele două împrumuturi nu se mai regăsesc și în declarația de avere completată de Dumitrina Mitrea în 21 decembrie 2020, document publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

Declarația de avere disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților: 

Citește și: Raisa Enachi, deputată a Alianței pentru Unirea Românilor, semi-analfabetă în limba română

În a doua declarație de avere, soțul câștigă dublu, ea, nimic 

Nici surse de venit nu pare să mai aibă aleasa AUR.

În declarația de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaților, ea nu mai trece nici un job, în schimb, trece două venituri ale soțului: expert POSDRU – de unde a încasat 84.600 de lei (adică 7.050 de lei/lună) și dividende de la Mitrea Business Consulting SRL – 40.000 de lei, adică un venit total lunar estimat de circa 10.300 de lei pe lună, de două ori mai mult decât în prima declarație de avere, depusă de soția lui în luna octombrie. 

Declarația de avere disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților:

În schimb, în prima declarație de avere, depusă pe vremea când aspira la un loc de parlamentar, cu două luni înainte, Dumitrina Mitrea era administratorul firmei INASOR Studio Foto, de unde câștiga 24.000 de lei, adică 2.000 de lei pe lună, era și manager de vânzări la firma ei – SC Mitrea Business – de unde încasa 36.000 de lei, adică 3.000 de lei pe lună și mai era și consultant la Centrul European Despăgubiri – de unde încasa 18.000 de lei, adică 1.500 de lei. Deci, un venit total de 6.500 de lei pe lună. 

Citește și: Deputatul AUR Dămureanu, declarație pe Facebook după preluarea șefiei unei comisii: „Te iubi, pui”

În schimb, în prima declarație de avere, soțul ei, Sorin Mitrea, apărea ca expert achiziții într-un proiect POSDRU, din unde câștiga 60.000 de lei, adică 5.000 de lei pe lună.

Declarația de avere a Dumitrinei Mitrea, disponibilă pe site-ul ANI: 

Și declarațiile de interese depuse de Dumitrina Mitrea sunt diferite. 

În cea din octombrie 2020, aspiranta la un loc în Parlament spune că este acționar unic și administrator la firma Studiofoto Inasor SRL, iar în cea publicată pe site-ul Camerei Deputaților, că este doar asociat unic la aceeași firmă. 

 

Pasionată de editare foto, șamanism și Reiki 

De pe contul personal, imortalizat de presa locală, aflăm că Dumitrina Mitrea era broker de asigurări și că făcea editare foto la firma Imagini de poveste, dar și că absolvise Academia de Studii Economice (ASE) București.

Citește și: FOTO Senatorul AUR n-a nimerit nici o poziție de yoga pentru activarea vishuddha chakra

Deputata AUR Dumitrina Mitrea , pe contul oficial de Facebook, deschis în ianuarie 2021. Sursa: Facebook

Dumitrina Mitrea (49 de ani) spunea că este pasionată de Reiki  (tehnică japoneză de vindecare cu palmele aplicate pe corp, pe baza energiei). și șamanism (tradiţii şi credinţe bazate pe comunicarea cu lumea spiritelor), conform tabloidului Click.

Newsweek România a contactat-o pe deputata Dumitrina Mitrea, însă nu a primit nici un răspuns până la publicarea textului. Newsweek România va publica explicațiile alesei AUR, dacă le va primi. 

Sursa: Vestea.net 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te